Ραδιοφωνική συνέντευξη του υπ. Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 902

«Πριν απ’ όλα εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κ. Ρόδη Κράτσα για την απώλεια του αδερφού της. Έχω χάσει κι εγώ αδερφό, ο οποίος άφησε πίσω του πέντε παιδιά, και γνωρίζω τις δύσκολες στιγμές που περνάει.
Η προεκλογική περίοδος που ολοκληρώνεται σήμερα ήταν μια επίπονη διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστη, γιατί κάναμε διάλογο με τους συμπολίτες μας και ακούσαμε τα προβλήματα, τα οποία είναι κοινά σε όλα τα Ιόνια Νησιά.
Το δικό μας ψηφοδέλτιο, που ήρθε πρώτο στις 8 Οκτωβρίου, δεν ήταν «αυθαίρετο» ούτε εγώ είμαι «αντάρτης». Αυτό που λένε είναι κάτι που με ενοχλεί και υπήρχε μια πολιτική επιθετικότητα προς το πρόσωπό μου από υπουργούς της κυβέρνησης.
Λέω όμως, ότι την επόμενη ημέρα θα τους καλέσουμε σαν Περιφερειακή Αρχή να μας βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων, γιατί η ιδιωτική πρωτοβουλία καλπάζει και οι δημόσιες υποδομές καταρρέουν.
Πέρα από την απορροφητικότητα των χρημάτων, σημαντική είναι και η αποτελεσματικότητα. Τα νησιά μας ζουν από τον τουρισμό και πρέπει να δούμε άμεσα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων, με το αποχετευτικό, με την ύδρευση και την κλιματική αλλαγή. Θα χρειαστούν πολλά αντιπλημμυρικά έργα, γιατί οι ειδικοί μας έχουν χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου.
Ο χάρτης την Κυριακή το βράδυ δεν θα βαφτεί μπλε στα Ιόνια Νησιά. Μπορεί να προέρχομαι από το χώρο της ΝΔ, αλλά η πολιτική μου διαδρομή ήταν πάντα ανεξάρτητη. Σε εμένα το χρίσμα το δίνει η κοινωνία και όχι τα κόμματα.
Η πόρτα η δική μου και των συνεργατών μου θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες και με γρήγορα αντανακλαστικά θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής όλων μας.
Δεσμεύομαι για ισότιμη ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον.
Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό, σε Δήμους και Περιφέρεια, αντίστοιχα. Δεν γνωρίζω την πολιτική γεωγραφία, αλλά θεωρώ πως και στους Δήμους υπάρχουν ανεξάρτητοι συνδυασμοί. Θα συνεργαστούμε με αυτούς που θα εκλεγούν την επόμενη ημέρα.
Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν στην κάλπη, γιατί την Κυριακή είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Να κρίνουν τις συμπεριφορές, τα προγράμματά μας και τη διαδρομή του καθενός μας στην κοινωνία. Τους ευχαριστώ προκαταβολικά για την επιλογή τους…».

Ο Επικεφαλής της Ιόνιας Εποχής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 902.

Radio Cosmos (96,5)

Skip to content