Αναστασία Γιαννακοπούλου

Νομικός
Υπάλληλος Νομικής Υπηρεσίας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, Πρόεδρος Φαίακα

Έχω γεννηθεί και κατοικώ στην Κέρκυρα από Κερκυραίους γονείς. Ο αείμνηστος πατέρας μου ήταν ο Νίκος Γιαννακόπουλος (Πλοίαρχος) και η μητέρα μου είναι η Σοφία Γιαννακοπούλου (το γένος Βρανά). Έιμαι παντρεμένη με τον Κώστα Μακρίδη επιχειρηματία και είμαι μητέρα διδύμων, του Νίκου και της Ευτυχίας. Έφυγα από την Κέρκυρα μετά την αποφοίτησή μου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, οπότε και εισήχθην στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Πρόσφατα ολοκλήρωσα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με αντικείμενο σπουδών στην Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλάω 2 γλώσσες αγγλικά-ιταλικά και ελάχιστα γερμανικά. Επέστρεψα μετά την αποφοίτησή μου από την Νομική Σχολή και έκτοτε κατοικώ και εργάζομαι στην Κέρκυρα και ξεκίνησα να συνεργάζομαι με το δικηγορικό γραφείο του κ. Νικου Δένδια, ως ασκούμενη δικηγόρος. Με την ολοκλήρωση της άσκησής μου και αφού απέκτησα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δικηγορίας, εργάστηκα ως δικηγόρος.

Συμμετείχα στις εκλογές του 2000, ως υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή ΝΔ  κ. Αλέξανδρο Δεσύλλα. Κατόπιν, ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον κ. Τρεπεκλή, αρχικά ως Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στην ΔΕΥΑΚ, κατά το διάστημα που ο κ. Τρπεκλής ήταν Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΚ, με Δήμαρχο τον αείμνηστο Αλέξανδρο Μάστορα. Εν συνεχεία και αφού ο κ. Τρεπεκλής ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου Κερκυραίων, συνεχίσαμε την συνεργασία μας, αρχικά ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Γραφείο Δημάρχου, όπου σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Δήμου και τον δημοσιογράφο κ. Γεράσιμο (Μάκη) Αρμένη συντάσσαμε την εφημερίδα του Δήμου μας “Η Πόλις” . Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των δύο θητειών της δημαρχίας Γιάννη Τρεπεκλή απασχολήθηκα στο Γραφείο Δημάρχου, κατέχουσα στην δεύτερη θητεία του την θέση της υπεύθυνης του Γραφείου Δημάρχου.

Παράλληλα, είχα χρηματίσει Υπεύθυνη – Συντονίστρια για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων του ευρωπαϊκού προγράμματος “Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας”, με φορέα υλοποίησης την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο πραγματευόταν την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την κατεύθυνση των νέων προς την ανεύρεση εργασίας στο πλαίσιο του επιχειρείν. Το πρόγραμμα είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, καθότι είχε προσεγγίσει πληθώρα νέων σε όλα τα Ιόνια Νησιά. Κατόπιν και κατά την έναρξη της θητείας του Δημάρχου του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνου Νικολούζου, ανέλαβα την ευθυνη της οργάνωσης της νεοσυσταθείσας τότε Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, όπου χειρίστηκα τις υποθέσεις της ως υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας επί επτά συναπτά έτη, όπου και απασχολούμαι μέχρι και σήμερα.

Κατά την διεξαγωγή των αρχιαιρεσιών για την ανάδειξη Προέδρου και μελών ΔΣ στην Καλαθοσφαιρική Ένωση ΚΕ ΦΑΙΑΚΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ, τον Μάρτιο του έτους 2022, είχα την τιμή να αναδειχθώ Πρόεδρος ΔΣ του σωματείου. Έχω διατελέσει μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κέρκυρας). Είμαι μέλος στην Αναγνωστική Ετιαρεία Κέρκυρας. Είμαι μέλος στο forum της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας.Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ανατρέχει σε βάθος μακρού χρόνου, ενώ οι θέσεις από τις οποίες κλήθηκα να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον υπήρξαν νευραλγικές.

Κατόπιν της ανωτέρω πολυετούς εμπειρίας μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με τις σπουδές μου, έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ επάξια στις αυξημένες απαιτήσεις μιας τόσο δυναμικής περιφέρειας, η οποία έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες και αντικειμενικές δυσκολίες (π.χ. η απόσταση μεταξύ των νησιών και η δυσκολία πρόσβασης σε αυτά). Το διακύβευμα είναι υψηλό, καθότι το νησί μας πάσχει από σημαντικά έργα υποδομής (π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις), τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με σθεναρά διεκδίκηση.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής έχει αποδείξει ότι είναι πρωτοστάτης στην διεκδίκηση και  στην αποτελεσματικότητα για την υλοποίηση έργων.

Αποτελεί τιμή για μένα η επιλογή του στο πρόσωπό μου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Skip to content