Γιώργος Γαστεράτος

Φιλόλογος, Διδάκτωρ Ιστορίας
Μέλος ΕΔΙΠ Ιονίου Πανεπιστημίου
Πρόεδρος Χορωδίας Λευκίμμης

Ο Γιώργος Γαστεράτος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει ως Μέλος ΕΔΙΠ.

  • Έχει συμμετάσχει, με πρωτότυπες ανακοινώσεις, σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια (Πανιόνια Συνέδρια, Συναντήσεις Βυζαντινολόγων Ελλάδος-Κύπρου κλπ), σεμινάρια και θερινά σχολεία.
  • Έχει δημοσιεύσει ιστορικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά (Κερκυραϊκά Χρονικά, Δελτίο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας κλπ).
  • Αρθρογραφεί στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο και σε ιστορικά περιοδικά.
  • Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και διαλέξεις σε όλα τα Ιόνια Νησιά καθώς και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στα τοπικά ΜΜΕ με ιστορική θεματολογία με κύριο γνώμονα την παράδοση και την ιστορία του ιόνιου χώρου.
  • Έχει μεγάλη κοινωνική και καλλιτεχνική δραστηριότητα και προσφορά: Είναι Πρόεδρος και Χορωδός της Χορωδίας Λευκίμμης, Αντιπρόεδρος της Ιονίου Εταιρείας Ιστορικών Μελετών, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Νομού Κερκύρας, τ. Πρόεδρος και μουσικός της Φιλαρμονικής «Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκιμμαίων» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκίμμης και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΕΔΙΠ του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  • Για τα Ιόνια Νησιά τρέφει μεγάλη αγάπη και όνειρα, τα οποία χαρακτηρίζουν κάθε του προσπάθεια στην κατεύθυνση της διατήρησης και προβολής της μεγάλης πολιτιστικής τους κληρονομιάς και της ανάπτυξής τους.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Skip to content