Ευτύχης Ζουριδάκης

Δημοτικός σύμβουλος και π. Αντιδήμαρχος Δήμου Λευκάδος, π. Διευθυντής ΕΛΤΑ

Ο Ευτύχιος Ζουριδάκης γεννήθηκε το 1962 στα Χανιά όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 16 ετών και εν συνεχεία η οικογένεια του μετοίκησε στον Πειραιά.

Το 1982 ξεκίνησε να εργάζεται στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Το 2001 μετακόμισε με τη σύζυγό του Ευανθία Θερμού και τους δυο τους γιούς, Μανώλη και Σπύρο στη Λευκάδα, όπου ανέλαβε καθήκοντα διευθυντού στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Νυδριού, θέση από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2022.

Από το 2005 έως το 2011 κατείχε τη θέση του προέδρου στον ΕΑΣ Οδυσσέα Νυδριού. Επί της θητείας του εκσυγχρονίστηκε το γήπεδο- Νυδριού, ενώ επετεύχθη και η άνοδος της ομάδας στη Δ’ Εθνική. Συμμετείχε επίσης ως εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας – Λευκάδας.

Το 2007 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος του πρώην Δήμου Ελλομένου, ενώ το 2011 εκλέχθηκε πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Λευκάδας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ως υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού.

Το 2013 και το 2014 κατείχε τη θέση του Αντιδήμαρχου Αθλητισμού & Εθελοντισμού. Κατά τη θητεία του σε αυτή τη θέση πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και επισκευής των γηπέδων Λευκάδας, Αγίου Πέτρου, Σφακιωτών, Νυδριού και του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ διοργανώθηκαν σημαντικά αθλητικά γεγονότα όπως η υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στη Λευκάδα, η διοργάνωση της επίσκεψης στην Λευκάδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας με τη συμμετοχή Ελλήνων Ολυμπιονικών (Πύρρος Δήμας, Ειρήνη Αϊνδηλή, Βάσω Βουγιούκα, Ζωή Παρασκευοπούλου) οι οποίοι εκπαίδευσαν τους μαθητές των σχολίων της Λευκάδας στα ολυμπιακά αθλήματα.

Επιτυχημένες ήταν και οι δυο ημερίδες που διοργανώθηκαν με σκοπό την ενημέρωση μαθητών και γονέων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη.

Επίσης, κατά τη θητεία του, διοργανώθηκαν πρωτάθλημα All Star Volley γυναικών, το τουρνουά ποδοσφαίρου για φιλανθρωπικό σκοπό, η συνδιοργάνωση του Πράσινου Ημιμαραθώνιου, η συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στη διεθνή καμπάνια εθελοντικού καθαρισμού “Let’s Do It” κ.α.

Το 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας και ανέλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονο- μικής Ανάπτυξης και Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Επί της θητείας του ο Δήμος Λευκάδας εντάχθηκε σε πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα και είχε την ευθύνη για την εξέλιξη προώθηση και ολοκλήρωση του προγράμματος τοπικής ανάπτυξης Leader, του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία, καθώς και την ευθύνη για τη συνεργασία του Δήμου Λευκάδας με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων “Δάφνη” για την εκπόνηση μελετών όπως η μελέτη για το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών του Δήμου Λευκάδας, η προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων οχημάτων κα. Ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος “WiFi 4EU”, μέσω του οποίου παρέχεται δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου της πόλης της Λευκάδας.

Στον τομέα ευθύνης του εντάσσονταν τα ιχθυοτροφία (ιβάρια) του Δήμου Λευκάδας, έτσι κατά τη θητεία του εκπονήθηκε και δημοπρατήθηκε η μελέτη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της λιμνοθάλασσας του Αβλέμονα συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 2.768.000€. Την ίδια περίοδο εξωραΐστηκε και συντηρήθηκε το κτίριο του μικρού ιβαριού στο οποίο μεταφέρθηκε το δημοτικό ιχθυοπωλείο του Δήμου Λευκάδας. Σε συνεργασία του δημοτικού ιχθυοπωλείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λευκά- δας, διατέθηκαν μεγάλες ποσότητες ιχθύων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Κατά τη θητεία του ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Λευκάδας 2019 – 2021, είχε την ευθύνη για τη διαχείριση του κεντρικού δημοτικού κοιμητηρίου στην πόλη της Λευκάδας, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πλήθος εργασιών όπως, εγκατάσταση τουαλετών, κατασκευή καμπαναριού, τσιμεντόστρωση διαδρόμων, επέκταση δικτύου ύδρευσης, τοποθέτηση παγκακίων, γενικευμένες εργασίες εξωραϊσμού και καλλωπισμού. Επίσης, με τον συντονισμό του πραγματοποιήθηκαν εργασίες και στα κοιμητήρια των τοπικών κοινοτήτων Ευγήρου, Καβάλου, Καρυωτών, Κατούνας, Περιγιαλίου, Αθανίου καθώς και η επέκταση του κοιμητηρίου Νικιάνας.

Το 2021 ο Δήμος Λευκάδας, ανάμεσα σε 81 συμμετοχές Δήμων από όλη τη χώρα, απέσπασε το 1ο Βραβείο στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το πρωτοποριακό έργο ανάδειξης των σημαντικών ταφικών μνημείων της Λευκάδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, του οποίου ο Ευτύχιος Ζουριδάκης ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος είχε τη γενική επιστασία.
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του την περίοδο 2019 – 2021 οργανώθηκε η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης των ανεπιτήρητων βοοειδών στην ορεινή Λευκάδα, η οποία παρά τις δύσκολες συνθήκες είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν περισσότερα από 100 ζώα, τα οποία εκποιήθηκαν και το κρέας τους δόθηκε στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λευκάδας, του γηροκομείου κ.α.

Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Λευκάδας, προχώρησε στον συντονισμό της διαδικασίας προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού του Δημοτικού Κτηνιατρείου, την προμήθεια οικίσκου για την αποθεραπεία των ζώων μετά από μαζικές στειρώσεις, την οργάνωση μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Λευκάδας δράσεων μαζικών στειρώσεων & εμβολια- σμών, τη διάθεση μεγάλων ποσοτήτων τροφής για τα αδέσποτα ζώα, τη σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών καθώς και την περισυλλογή επικίνδυνων αδέσποτων σκυλιών. Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκε η μεταφορά και η αδειοδότηση του Δημοτικού Κτηνιατρείου Λευκάδας.

Το 2022 ανέλαβε τα καθήκοντα Αντιδημάρχου Πολεοδομίας & Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Λευκάδας, καθώς και τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου, πραγματοποιώντας σημαντικές διοικητικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολεοδομίας και των υφιστάμενων τμημάτων, οι οποίες βοήθησαν σημαντικά στην καλύτερη οργάνωση και την απόδοση της υπηρεσίας.

Επί της θητείας του ολοκληρώθηκε το σχέδιο πόλης Λυγιάς – Καρυωτών, η επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών, την προτεραιοποίηση έκδοσης βεβαιώσεων των κατά παρέκκλιση οικοπέδων, χρηματοδότηση των γεωλογικών μελετών για την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης Νικιάνας, καθώς και την ολοκλήρωση διορθωτικών πράξεων του σχεδίου πόλης Λευκάδας.

Ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου συντόνισε τις ενέργειες για την ολοκλήρωση της κατασκευής των πεζοδρομίων του Μεγάλου Αυλακιού, την εκπόνηση μελέτης και τη χρηματοδότηση της για την αλλαγή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Νυδριού. Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πεζοδρομήσεις στο Νυδρί, σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό και την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

Δήλωση Υποψηφιότητας Ευτύχιου Ζουριδάκη

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Το 2011 ήταν η πρώτη φορά που οι συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο στον ενιαίο Δήμο Λευκάδας, ενώ η εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου ανανεώθηκε και στις δημοτικές εκλογές του 2015, αλλά και σε αυτές του 2019. Τους ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη αυτή τιμή.

Από την πρώτη στιγμή είχα συναίσθηση της ευθύνης για αυτό και αποδέχθηκα τις θέσεις του Αντιδημάρχου Αθλητισμού & Εθελοντισμού τα έτη 2013 & 2014, του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων το 2019, καθώς και τη θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας & Πολεοδομικών Εφαρμογών και Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου το 2022.

Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκα με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Είπα με θάρρος αυτά που πίστευα, κατέθεσα προτάσεις και αντιμετώπισα με υπευθυνότητα όλα τα θέματα που διαχειρίστηκα με μοναδικό σκοπό το κοινό συμφέρον και το καλό του τόπου μας.

Όποιος εργάζεται και προσπαθεί, μπορεί να κάνει και λάθη και ίσως λάθη να έκανα και εγώ. Κανείς δεν είναι αλάθητος. Κανένας δεν μπορεί να είναι παντογνώστης.

Ωστόσο, ποτέ μου δεν έκανα εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Δεν έδρασα ποτέ μου με γνώμονα το προσωπικό μου όφελος, με δόλια μέσα και υστερόβουλες τακτικές. Πάντα στάθηκα δίπλα στους συμπολίτες μου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων τους, με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα. Έτσι θα συνεχίσω, με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση προσφοράς.

Παράλληλα, διετέλεσα πρόεδρος στον ΕΑΣ Οδυσσέα Νυδριού κατά την περίοδο 2005 – 2011 με κατά κοινή ομολογία αξιόλογα αποτελέσματα, ενώ συμμετείχα και στο ΔΣ της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας.

Σήμερα καταθέτω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό Ιόνια Εποχή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή.

Έχοντας υπόψη τη μακρά πορεία μου στο Δήμο Λευκάδας, την εικοσαετή εργασιακή μου εμπειρία σε Διευθυντική θέση στα ΕΛΤΑ, καθώς και την παρουσία μου σε κοινωνικό επίπεδο, επιθυμώ να με κρίνετε και κατόπιν να αποφασίσετε αν μπορώ ή όχι να ανταποκριθώ στα καθήκοντα Περιφερειακού Συμβούλου που σας ζητώ να μου αναθέσετε.

Σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών και μεγάλων προκλήσεων, αλλά και ευκαιριών για τη Λευκάδα και τα Ιόνια Νησιά με επίγνωση των αυξημένων ευθυνών, ζητώ τη στήριξη σας.

Γιατί ο τόπος που ζουν οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας, οι νέοι και οι νέες, η Λευκάδα, το Μεγανήσι, ο Κάλαμος και ο Καστός, θέλουμε να πάνε μπροστά.

Συνεχίζουμε μαζί για να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα και να οδηγήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας εκεί που της αρμόζει.

Με εκτίμηση
Ευτύχιος Ζουριδάκης

Skip to content