Φρόσω Φίλιππα

Πρώην Πρόεδρος του Δικηγόρου Συλλόγου, Έφορος Αιθουσών Τέχνης και μουσείων Πνευματικού κέντρου Λευκάδος, μέλος επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Λευκάδας

Γεννήθηκα στη Λευκάδα, όπου και αποφοίτησα το έτος 1971 από το Εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων με Απολυτήριο «Άριστα» .

Το ίδιο παραπάνω έτος εισήχθην, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων, στη Νομική Σχολή -Νομικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), απ΄όπου και έλαβα πτυχίο το έτος 1976 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Άσκησα μάχιμη Δικηγορία από το έτος 1978 έως και 1985 στην Αθήνα ως Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στο Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών, με ατομικό Γραφείο (Οδ. Αμερικής και Βαλαωρίτου).

Το έτος 1985 έγινα Δικαστής Τακτικής Δικαιοσύνης και υπηρέτησα ως Έμμισθος Πάρεδρος και στη συνέχεια Πρωτοδίκης μέχρι το έτος 1991, οπότε παραιτήθηκα και επανήλθα στην ενεργή Δικηγορία, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας με ιδιόκτητο Γραφείο.

Από το έτος 1999 έως και το 2005 υπήρξα Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Δικηγ. Συλλόγου Λευκάδας, διοργανώσασα, εκτός των άλλων, πολλά επιστημονικά Νομικά Συνέδρια, Δικηγόρων και Δικαστών, με κορυφαία εκδήλωση την Συνεδρίαση της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Εκλέχτηκα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας και υπηρέτησα επί τριετή θητεία από το έτος 2011 έως το 2014, κατά την οποία εξυγίανα και αναμόρφωσα ριζικά τον υπερχρεωμένο Δικ.Σύλ. Λευκάδας με προσωπικές θυσίες.

Κατάφερα να αποπερατωθεί μέσα σε έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Δικ. Συλ. Λευκάδας, το επί οκτώ χρόνια ανεγειρόμενο Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας, και οργάνωσα μόνη χωρίς καμία βοήθεια μέσα σε τρεις ημέρες, τα υπέρλαμπρα Εγκαίνια αυτού στις 5-102012, όπου παρευρέθηκαν εκτός των άλλων: σύμπασα η Ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμπασα η Ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος ΔΣΑ και Ολομέλειας και η πλειοψηφία των Προέδρων των Δικ. Συλ. Ελλάδας.

Συμμετείχα σε όλα τα ετήσια Συνέδρια των Ενώσεων Αστικολόγων, Ποινικολόγων και Δικονομολόγων Ελλάδας, επιστημονικά νομικά Συνέδρια και Ημερίδες, και Σεμινάρια Διαμεσολάβησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπήρξα, πέραν των άλλων, επί 25 έτη νομική σύμβουλος των Τραπεζών: Αlpha Bank, Ταχ/κού Ταμιευτηρίου Ελλάδας, Γενικής Τράπεζας, Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Eurobank Ergasias, και των Ασφαλιστικών Εταιριών ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ, DAS HELLAS, ΕΥΡΩΠΑ΅ΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ κ.α.

Συνταξιοδοτήθηκα το έτος 2016 .

Παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα είχα και έντονη Αυτοδιοικητική Δράση. Συγκεκριμένα εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας και άσκησα ευδοκίμως τα καθήκοντά μου για την τετραετή θητεία από 1-1-1999 έως και 31-12-2002.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω θητείας μου υπήρξα Γενική Γραμματέας της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης «ΔΕΠΟΚΑΛ» του Δήμου Λευκάδας και Πρόεδρος των Δημοτικών Επιτροπών Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Λειτουργίας Καταστημάτων κ.ά.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας και ΕΦΟΡΟΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ αυτού.

Είμαι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) του Δήμου Λευκάδας.

Είμαι μέλος της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Λευκάδας για αρωγή στις τοπικές ανάγκες.

Επίσης, παράλληλα, είχα και πλούσια εθελοντική αλλά με συνείδηση επαγγελματική πάντα,θεσμική κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα, Πρωτοστάτησα μαζί με Παράγοντες κυρίως της Αυτοδιοίκησης, στην ίδρυση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝΟΥΣΙΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», υπό την εποπτεία του «ΟΚΑΝΑ» και υπήρξα Γενική Γραμματέας αυτής από το έτος 2000 έως 2005.

Από το έτος 2000 έως το 2005 υπήρξα Γενική Γραμματέας της «Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων» και «Εταιρίας Επανένταξης Αποφυλακιζομένων» Λευκάδας.

Πρωτοστάτησα με Υψηλόβαθμους Αυτοδιοικητικούς κυρίως Παράγοντες για την ίδρυση και λειτουργία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας του 1ου Ευρωπαΐκού Αναπτυξιακού Προγράμματος «LEADER» του Ν. Λευκάδας.

Επίσης, ανέπτυξα και πλούσια τοπική ανθρωπιστική, κοινωνική δράση, ηγετικής βαθμίδας, καθόσον υπήρξα εκλεγμένη Πρόεδρος επί δύο θητείες , για τα έτη 2013 έως 2014 και 2015-2016 του Ροταριανού Ομίλου Λευκάδας (ΡΟΛ) της 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ και Πρόεδρος για το έτος 2018 του Ροταριανού Ομίλου Πρέβεζας (ΡΟΠ) της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, επίσης Γ. Γραμματέας επί έξι θητείες του Ρ.Ο. Λευκάδας, Πρόεδρος και Μέλος Επιτροπών του Διεθνούς Ρόταρυ, Μέλος του Ροταριανού Ιδρύματος , βραβευθείσα για την δράση μου από τον π. Διοικητή της 2470 Περ/ρειας και το Δ.Ρόταρυ.

Ακόμη και μετά την συνταξιοδότησή μου, με ενδιέφερε η συνεχής επιμόρφωσή μου και αυτοβελτίωσή μου ως ανθρώπου, γι΄αυτό, και, εκτός των άλλων, παρακολούθησα από20-10-2018 έως 7-10-2019 Εννιάμηνο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου ΑΙΓΑΙΟΥ με θέμα «Συμβουλευτική και Προπονητική Ζωής» και έλαβα αντίστοιχο Τίτλο Σπουδών.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής τα έτη 2016, 2017 και 2018.

Γνωρίζω την Αγγλική Γλώσσα με τίτλο σπουδών «FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (FCE)UNIVERSITY OF CAMBRIDGE».Επίσης έχω επαρκή γνώση της Γαλλικής και Ιταλικής Γλώσσας.

Είμαι γνώστης και χρήστης Η/Υ, ίντερνετ, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και λοιπών συναφών.

Είμαι μητέρα μιας έγγαμης κόρης και μητέρας δύο τέκνων.

Τα ενδιαφέροντά μου και χόμπυ είναι το διάβασμα, η παρακολούθηση ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, η ζωγραφική, το μπρίτζ (είμαι μέλος της ΕΟΜ), η γυμναστική, το βάδην και κολύμπι και η κηπουρική.

ΚΙΝΗΤΡΟ μου για την συμμετοχή μου στις επερχόμενες ΠΕΡΙΦΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της 8-10-2023 στην Περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας, με τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», με Υποψήφιο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ , εξαίρετο, καταξιωμένο, επιστήμονα, οικογενειάρχη, επαγγελματία, πολιτικό, οραματιστή και άνθρωπο, είναι η απεριόριστη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου και στόχος μου η ισότιμη θέση και περαιτέρω ανάπτυξή της στα Ιόνια Νησιά!

Καθοριστικό ρόλο για την απόφασή μου έπαιξε η προσωπικότητα του εξαίρετου Υποψ. Περιφερειάρχη κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ, που κέρδισε την εμπιστοσύνη μου με την πρώτη ματιά και χειραψία.

Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω στον Συνδυασμό «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ» με Υποψ. Περιφερειάρχη τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ, μαζί με τους αξιόλογους συνυποψηφίους μου!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

 

Skip to content