Κώστας Λάζαρης

Απόστρατος Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Κωνσταντίνος Λάζαρης, γεννήθηκε στο Πινακοχώρι της Λευκάδας το 1964 και είναι το 4ο παιδί του Γεώργιου και της Κασσιανής Λάζαρη. Είναι έγγαμος με την Βικτώρια Κουτσούκη.

     Είναι απόστρατος Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και κάτοχος (μετά από εκπαίδευση) των ακολούθων πτυχίων: Πτυχίο αυτοδύτη Πολεμικού Ναυτικού, πτυχίο εκπαιδευτή από την Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία με θέμα «Πρώτης Απόκρισης και Διαχείρισης στο Επίπεδο Επιχείρησης και Διοίκησης σε Μεγάλα Συμβάν», εκπαίδευση και πιστοποίηση από την Ειδική Ολυμπιακή επιτροπή σε θέματα αντιμετώπισης Χημικών, Ραδιενεργών, Βιολογικών Υλικών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, όπου και υπηρέτησε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε ομάδες αντιμετώπισης χημικών ραδιενεργών βιολογικών παραγόντων.

    Το 1991 προσλήφθηκε στο Πυροσβεστικό σώμα ενώ ειδικότερα, υπηρέτησε στην 1η ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) έως το 2007 που μετατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας.

     Έχει πάρει μέρος στις μεγαλύτερες συμμετοχές διάσωσης εγχώριες και μη. Στην Ταϋλάνδη στο τσουνάμι (2004), στο ναυάγιο του πλοίου Εxpress Σάμινα (2000), στο σεισμό της Τουρκίας Dinar (1995) και άλλες. Του έχει απονεμηθεί εύφημος μνεία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απονομή μεταλλίου από το Πυροσβεστικό σώμα για τον σεισμό του Αιγίου το 1995. Επίσης, του έχει απονεμηθεί από το Πυροσβεστικό σώμα εύφημος μνεία για την ανεύρεση θυμάτων του αεροσκάφους Υakovlev το 1995 και στον καταστρεπτικό σεισμό της Αθήνας το 1999.

Από το 2019 ασχολείται με τα κοινά του τόπου και συγκεκριμένα είναι πρόεδρος του Αθλητικου Σωματείου Αμπαλί-Petanque Λευκάδας, και μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού συνεταιρισμού Λευκάδας.
Με αυτά τα δεδομένα που αφορούν στην ενεργό του δράση, στους πτυχιακούς του τίτλους, στην εξειδικευμένη του εκπαίδευση και στη μεγάλη του εμπειρία σε θέματα πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας, φιλοδοξεί να συνδράμει από τη θέση του Περιφερειακού συμβούλου στην οργάνωση των συγκεκριμένων τομέων, που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ευημερία του τόπου και την ασφάλεια των κατοίκων της περιφέρειας μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

 

Skip to content