Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Ιόνιο Ακαδημία τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων η οποία θα αναλάβει καθήκοντα και επίσημα από την 1η του νέου χρόνου. 

Παρακολουθήστε την τελετή ορκωμοσίας εδώ.

Ακολουθεί η ομιλία του νέου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριε, σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Ήσασταν, θυμάμαι, νέος επίσκοπος, όταν συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά και θυμάμαι την αγωνία σας, να υπηρετήσετε το λαό, από τη θέση του πνευματικού πατέρα. 

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε των Καθολικών
Αξιότιμη κ. Περιφερειάρχη
Αξιότιμοι κ. Βουλευτές
Αξιότιμοι κ. Δήμαρχοι
Αξιότιμε κ. Πρύτανη
Αξιότιμοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων και των Επιστημονικών Συλλόγων.
Αξιότιμοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Τα Ιόνια Νησιά Νίκησαν!

Η ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και αδέσμευτη τοπική Αυτοδιοίκηση Νίκησε!
Αυτή η μεγάλη Νίκη είναι Νίκη όλων, όλων των νησιών μας και όλων των συμπολιτών μας!
Εσείς μας δώσατε τη δύναμη! Και από σήμερα, εγώ και οι συνεργάτες μου δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλο τον λαό των Ιονίων Νήσων!
Πριν από λίγο, υπογράψαμε Συμφωνία Τιμής μαζί σας, με εσάς που μας επιλέξατε ως τη νέα Περιφερειακή Αρχή!
Η σημερινή τελετή, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι σήμερα, δεν μεταφέρεται η εξουσία από μια παράταξη σε άλλη, αλλά την αποδίδουμε σε Σάς, στους Πολίτες.Και αυτό το γεγονός συντελείται τώρα στο εμβληματικό κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας, του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδος, σύμβολο της ιστορικής ενότητας του Ιονίου Χώρου.

Με τις πρεσβείες της Παναγίας Φανερωμένης και των Αγίων Σπυρίδωνος, Γερασίμου και Διονυσίου

Αποδέχομαι

τη Μέγιστη Τιμή να εκπροσωπήσω επάξια αυτόν τον Λαό, τον ευγενή λαό των Ιονίων Νήσων, με οδηγό τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες. Συναισθάνομαι πλήρως το βάρος της ιστορικής ευθύνης, να ηγείσαι και να διεκδικείς για αυτό τον λαό! Είναι για μένα δέσμευση, να υπηρετώ τα συμφέροντα των πολιτών. Εγώ και οι συνεργάτες μου, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά υποσχόμαστε σήμερα, ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για Δημοκρατία, Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα στη Διοίκηση της Περιφέρειας. Σταθερή επιδίωξη μας η δυναμική απάντηση στα προβλήματα, κινητοποιώντας όλο το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας για να δώσουμε λύσεις! Για μάς, όλα τα νησιά είναι ισότιμα, μοναδικές ψηφίδες Ιστορίας και Πολιτισμού. Θα αγωνιστούμε με εξωστρέφεια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και θα είμαστε παντού παρόντες για να μεταβάλλουμε τη Νησιωτικότητα της Περιφέρειας σε μοχλό ανάπτυξης, δημιουργώντας ζωτικό χώρο Ενότητας για κάθε Νησί.

Η παράταξη μας, μία δυναμική και αξιόμαχη Ομάδα Δράσης αποτελείται από αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και πλαισιώνεται από επιστήμονες, επαγγελματίες, ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Για μας, η ανάπτυξη δεν αφήνει κανέναν πίσω! Κανείς δεν είναι εκτός! Όλοι μαζί, ιδίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προχωρούμε μπροστά! Δέσμευσή μου είναι να διοικήσω με Στρατηγικό Σχεδιασμό και έμφαση στη Συνοχή της Περιφέρειας και στην υλοποίηση έργων. Έργων πνοής, σύγχρονες υποδομές και δυναμική ανάπτυξη! Με λογοδοσία και αίσθημα ευθύνης.

Στο σημείο αυτό, θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος:

Θα είμαι αμείλικτος και δεν θα επιτρέψω φαινόμενα αλαζονείας και ιδιοτέλειας, κατά την άσκηση της εξουσίας, προσωπικών στρατηγικών και περιφρόνησης στον πολίτη, από όπου κι αν προέρχονται! Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες, με σκληρή δουλειά, ήθος και αξιοπρέπεια. Έχουμε πλήρη επίγνωση, ότι εξουσία χωρίς μέτρο, σύνεση και φρόνηση είναι κατάχρηση εξουσίας. Για αυτό είμαστε εδώ, με αίσθημα ευθύνης. Της ευθύνης που απορρέει από μια ισχυρή εντολή. Αυτή την εντολή θα υπηρετήσουμε, χωρίς έπαρση, αλλά με γνώμονα την προσφορά στους πολίτες.

Από σήμερα η Περιφέρεια ανοίγει τις πόρτες στο λαό και τις ανάγκες του. Το γραφείο του Περιφερειάρχη θα είναι ανοιχτό στους πολίτες.

Όραμά μας είναι να καταστεί η Περιφέρειά μας πρότυπο ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και τόπος δημιουργίας και ανάπτυξης για όλους!

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες.

Η Νίκη της Αυτοδιοίκησης είναι Νίκη των Δυνάμεων της Δημιουργίας που σαρώνει κάθε απραξία και ενεργοποιεί τις Δυνάμεις της Προόδου! Η Πρόοδος και το Αύριο ανήκει στους τολμηρούς! Εμείς προερχόμαστε από το λαό, εργαζόμαστε για το λαό. Φιλοδοξούμε να ασκήσουμε μία αποτελεσματική, Αδέσμευτη, Ανεξάρτητη, Περιφερειακή Διοίκηση.Θα συνεργαστούμε δημιουργικά με όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο και όλες τις Παρατάξεις που το συγκροτούν.

Η συνεργασία αυτή θα αποτελεί γνώμονα της δράσης μας με όλους τους Φορείς, όπως Βουλευτές, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Επιμελητήρια, Εκκλησία, όλους τους ανθρώπους του Πολιτισμού, της Παιδείας, της Υγείας, των Ευπαθών ομάδων, του Τουρισμού, του Πρωτογενή Τομέα και πρωτίστως τη Νεολαία μας, η στήριξη της οποίας στο όραμα μας υπήρξε συγκινητική! Και κυρίως, συνεργασία με τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίον αντιμετωπίζουμε, όχι με υπεροψία, αλλά ως συνεργάτη, χωρίς συγκρούσεις και ανταγωνισμούς. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος κομματικών συγκρούσεων, αλλά χώρος συνεργασίας για το κοινό καλό! Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, αλλά απαιτούν γνώση, εμπειρία και τεχνοκρατική προσέγγιση.

Εμείς θα διεκδικούμε αυτά που αξίζουμε από την Κεντρική Εξουσία, με διάθεση Συνεργασίας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας σταθερά τις καλύτερες λύσεις! Ταυτόχρονα, θα αξιοποιήσουμε και τη σημαντική παρουσία των βουλευτών όλων των νησιών μας, για να προωθήσουμε τις πολλές ανάγκες της νησιωτικής μας περιφέρειας. Εγώ και οι συνεργάτες μου, δεσμευόμαστε σήμερα με έναν όρκο, που θα ακουστεί σε κάθε πόλη και χωριό των νησιών μας, από τους Οθωνούς μέχρι τα Στροφάδια, αλλά και σε κάθε αίθουσα εξουσίας, στην Πατρίδα μας και στην Ευρώπη:

Πέντε δημιουργικά χρόνια ανοίγονται μπροστά μας.
Είμαστε εδώ, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε.
Δεν θα ακυρώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες. Η νίκη μας είχε μεγάλο αντίκτυπο. Σύντομα θέλουμε και το έργο μας να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα επιτυχίας και ευημερίας. Θα το πετύχουμε!

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

Αυτή είναι η ημέρα σας. Αυτή είναι η δική σας κατάκτηση. Και αυτή η Περιφέρεια είναι η Περιφέρειά Σας! Η Νέα Περιφέρεια Ιονίων Νήσων της Ιστορίας, των Έργων, της Προόδου και της Δημιουργίας!
Πυξίδα μας, οι μεγάλες αξίες και παρακαταθήκες του Ιόνιου Πολιτισμού, σταθερή θέληση μας, η απάντηση στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας.
Με συνέπεια. Με τόλμη. Με αποφασιστικότητα. Με Ενθουσιασμό και Δύναμη.
Τη Δύναμη που εσείς μας δίνετε, για να κάνουμε πράξη, όσα αξίζουν τα νησιά μας!

Σας ευχαριστώ!

Skip to content