Δελτία Τύπου Π.Ι.Ν.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 day 8 hours ago

‼ Ικανοποίηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων από την επίσκεψη στη Ζάκυνθο – Ξεκινά η κατασκευή της Μονάδας Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον Λίβα – Έργο «οδηγός για το μέλλον» η αποκατάσταση τμήματος του δρόμου Ξύγκια-Αλυκές – Δεσμεύσεις του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Περιφέρεια.

👉Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες επί της ουσίας σηματοδοτούν την έναρξη της κατασκευής της Μονάδας Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον Λίβα Ζακύνθου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο.

👉«Προχωράμε στην απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων, τα οποία είχαν καταλάβει σημαντικό κομμάτι του χώρου, όπου θα γίνει η κατασκευή του εργοστασίου. Βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Είμαστε ικανοποιημένοι διότι το έργο είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπονται στη σχετική σύμβαση και ως εκ τούτου θα μπορέσουμε κυρίως ν’ αφήσουμε ένα καλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, παράλληλα όμως και ο Δήμος Ζακύνθου να γλιτώσει από τον βραχνά του υψηλού κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος - συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου, Κωνσταντίνο Καποδίστρια και τον Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας, Κωνσταντίνο Τσιριγώτη, στις εγκαταστάσεις του Λίβα - διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη σημαντική πρόοδο των εργασιών υγειονομικής ταφής των δεματοποιημένων απορριμμάτων και συνολικής διαμόρφωσης του χώρου στον Λίβα.

📌ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΞΥΓΚΙΑ-ΑΛΥΚΕΣ

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο, πραγματοποίησε αυτοψία και στις εργασίες, τις οποίες εκτελεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Π.Ε. Ζακύνθου στον δρόμο Ξύγκια-Αλυκές. Ένα έργο, το οποίο - όπως με νόημα υπογράμμισε ο κ. Τρεπεκλής - μπορεί ν’ αποτελέσει οδηγό για το μέλλον:

«Το έργο αυτό, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία, όπως θεωρούμε ότι θα γίνει, θα μπορεί πλέον ν’ αποτελεί οδηγό μας για το πώς ανάλογα έργα μπορούν να ολοκληρωθούν με μικρότερο κόστος απ’ αυτό που κάποιοι προγραμμάτιζαν και υπολόγιζαν στο παρελθόν. Θα ολοκληρωθεί άμεσα η ασφαλτόστρωση και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από αποστραγγιστικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

📌Ο Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ

Το «παρών» στην ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Τρεπεκλής χαρακτήρισε εποικοδομητική την επίσκεψη του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. στη Ζάκυνθο - την οποία είχε ζητήσει τόσο ο ίδιος, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο - καθώς απ’ αυτήν βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα και υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις από πλευράς του κ. Χρυσοχοΐδη αναφορικά με την ενίσχυση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων κι εν προκειμένω την αναβάθμιση της αστυνόμευσης των νησιών ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όταν οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας.

pin.gov.gr/?p=44612

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 week 1 day ago

‼ Μεγάλο ενδιαφέρον στην Ημερίδα Διαβούλευσης για τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας που έγινε στην Κέρκυρα. Γιάννης Τρεπεκλής: «Περιφέρεια με ιδιαιτερότητες και μεγάλα προβλήματα εξαιτίας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 week 1 day ago

‼ Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού & εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας. Πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της η Περιφερειακή Αρχή

👉Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του.

👉Ήδη ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

👉Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο, ούτως ώστε όταν θ’ αρχίσουν οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις στην Κέρκυρα, να είναι αναβαθμισμένη δυνατότητα απορρόφησης του ποταμιού και να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα η λεκάνη απορροής ομβρίων υδάτων.

👉Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως βέβαια και η διαφύλαξη της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και των δημόσιων υποδομών από τις επιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

👉Ο καθαρισμός του ποταμιού στη συγκεκριμένη περιοχή αφενός αποτελεί έργο άκρως απαραίτητο για τη δημόσια ασφάλεια, αφετέρου αποτελούσε διαχρονικό και απολύτως δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Ποταμού, για το οποίο η Περιφερειακή Αρχή είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

👉 Σημειώνεται ότι σε δεύτερο χρόνο, μετά το πέρας των εργασιών εκβάθυνσης του ποταμιού, θα ξεκινήσουν και οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού.

pin.gov.gr/?p=44489

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 week 5 days ago

‼ Προκηρύχθηκαν οι ανοιχτοί διαγωνισμοί για τα έργα «Βραχοπροστασία Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ιθάκης» & «Έργα καθαρισμού και ανάσχεσης στο βασικό υδρογραφικό δίκτυο» συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000 €

👉Την προκήρυξη ανοιχτών διαγωνισμών για την ανάθεση δύο έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής.

👉Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «ΒΡΑΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ», με προϋπολογισμό 600.000 € (με ΦΠΑ) και για το έργο «ΕΡΓΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ», με προϋπολογισμό 650.000 € (με ΦΠΑ).

👉Το πρώτο εξ αυτών εντάσσεται στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του είναι 150 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το δεύτερο έργο εντάσσεται στην κατηγορία ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του είναι 540 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

👉Οι αναλυτικές διακηρύξεις των έργων «ΒΡΑΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ» και «ΕΡΓΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» έχουν συνταχθεί σύμφωνα με το πρότυπο τεύχος διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου κάτω των ορίων του Ν.4412/16, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή.

👉Όσον αφορά στο έργο «ΒΡΑΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ», ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 26η Ιουλίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 1η Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00.

👉Όσον αφορά στο έργο «ΕΡΓΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ», ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 25η Ιουλίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 31η Ιουλίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00.

Και για τα δύο έργα, η υποβολή των προσφορών θα γίνει από τους ενδιαφερομένους μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 week 5 days ago

‼ Απόφαση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας για εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

👉Από την Γενική Δ/νση Υποδομών & Μεταφορών / Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας / Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων ανακοινώνεται η απόφαση εφαρμογής προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο εκτέλεσης επειγουσών εργασιών του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΤΟΙΧΙΟΥ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΑΡΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΥΨΟΣ ΔΕΣΥΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ», το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

👉Αναλυτικά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και μέχρι το πέρας των εργασιών, έχουν ως εξής:

1. Μονοδρόμηση της Λεωφόρου Δημοκρατίας (Επαρχιακή οδός υπ’ αριθμόν 1) από τον Ανεμόμυλο ως το ύψος διασταύρωσης Δεσύλλα με κατεύθυνση από Ανεμόμυλο προς διασταύρωση Δεσύλλα. Κατάληψη πλάτους οδοστρώματος 3,70 μ και για όλο το μήκος της Επαρχιακής Οδού από Ανεμόμυλο ως διασταύρωσης Δεσύλλα για εργοταξιακή χρήση. Όπου το υπολειπόμενο πλάτος της οδού δεν επαρκεί για την απρόσκοπτη κυκλοφορία η κατάληψη θα περιοριστεί στα 3,50 μ με ταυτόχρονο περιορισμό της στάθμευσης λεωφορείων. Τοποθέτηση της απαραίτητης κατακόρυφης σήμανσης και συνεχής κίτρινης οριζόντιας διαγράμμισης.

2. Στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας και Ακαδημίας θα τοποθετηθεί πινακίδα απαγόρευσης της αριστερής στροφής οχημάτων προς την οδό Ακαδημίας. Από την οδό Ακαδημίας προς την Λεωφόρο Δημοκρατίας θα επιτρέπεται η δεξιά στροφή μόνο στα δίκυκλα και τα ΙΧ αυτοκίνητα έως 3,5 t.

3. Η λωρίδα καθόδου των οχημάτων από την οδό Ακαδημίας προς την Λεωφόρο Δημοκρατίας στην περιοχή της διασταύρωσης των δύο οδών θα έχει πλάτος 3,50 μ. από το πεζοδρόμιο και θα οριοθετηθεί με οριζόντια σήμανση και εύκαμπτα κολωνάκια πρασίνου χρώματος. Το σχηματιζόμενο τρίγωνο από τις λωρίδες κίνησης των οχημάτων επί της διασταυρώσεως επίσης θα οριοθετηθεί με διαγράμμιση και εύκαμπτα κολωνάκια πρασίνου χρώματος.

4. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων από τη συμβολή των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας και Ακαδημίας και μέχρι το ξενοδοχείο CORFU PALACE. Για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης θα τοποθετηθούν εύκαμπτα κολωνάκια πρασίνου χρώματος σε όλο το εν λόγω μήκος και σε απόσταση 20 εκ. από το κράσπεδο.

5. Η εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ξεκινήσει από την 10η Ιουλίου 2024 και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη των εργασιών.

pin.gov.gr/?p=44352

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 weeks 1 day ago

‼ Την προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο της επισκευής των λιμένων Βασιλικής, Καλάμου, Μεγανησίου, Καστού και Λυγιάς στη Λευκάδα, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

📌Την προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Επισκευές – Αποκαταστάσεις στα λιμάνια Βασιλικής, Καλάμου, Μεγανησίου, Καστού, Λυγιάς λόγω σεισμού (17/11/2015), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

📌Ως καταληκτική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 30η Ιουλίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα η 10:00 π.μ. και αντίστοιχα ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται 30η Ιουλίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα η 10:30 π.μ.

📌Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος.

📌Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.174.724,17 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με πιστώσεις ΕΠΑ.
Η προθεσμία εκτέλεσης του εν λόγω έργου ορίζεται σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα προκύψει.
Φορέας κατασκευής του έργου θα είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

📌Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 weeks 1 day ago

‼ Συγχαρητήρια της Περιφερειακής Αρχής στον ΑΣΕΑ για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία

📌Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Νεολαίας Γιάννης Αρμενιάκος και σύσσωμη η Περιφερειακή Αρχή απευθύνουν θερμά συγχαρητήρια στον Αθλητικό Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΑΣΕΑ) Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο οποίος στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σαββατοκύριακο 22-23/6/2024 που πέρασε, κατάφερε μια πολύ σημαντική επιτυχία, την άνοδο στη Α2 εθνική κατηγορία. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν το επιστέγασμα πολύ έντονης και σοβαρής προσπάθειας από όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας, τους αθλητές, τον προπονητή και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και αποδεικνύει ότι, στον αθλητισμό, όταν υπάρχει μεράκι και πολλή δουλειά μπορούν να έρθουν μεγάλες επιτυχίες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, παρά τα προβλήματα αθλητικών υποδομών που έχει η νησιωτική μας περιφέρεια. Εκτός από την μεγάλη αυτή επιτυχία σε αγωνιστικό επίπεδο θα τονίσουμε ιδιαίτερα πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε επίπεδο ακαδημιών με τη συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών σε πρωτοποριακά προγράμματα εκμάθησης πινγκ-πονγκ και ευχόμαστε ο σύλλογος να μεγαλώσει, να επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, να μας χαρίζει πάντα επιτυχίες οι οποίες θα αποτελούν κίνητρο για τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

📌Η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή και, στον βαθμό που το επιτρέπει το αυστηρό νομικό και δημοσιονομικό πλαίσιο, θα βοηθήσει τόσο τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης όσο και κάθε άλλον αθλητικό σύλλογο που διακρίνεται σε αγωνιστικό επίπεδο και ταυτόχρονα ωθεί τη νεολαία στον αθλητισμό.

pin.gov.gr/?p=44332

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 weeks 5 days ago

‼ Ενημέρωση για Καθίζηση του οδοστρώματος στη θέση Γράβες Λακώνων. Διακοπή διέλευσης βαρέων οχημάτων και λεωφορείων

‼ Από την Αντιπεριφέρεια Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού γίνεται γνωστό ότι, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στη θέση Γράβες Λακώνων, σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και το Α.Τ Παλαιοκαστριτών, απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων και λεωφορείων, από τη διασταύρωση Παλαιοκαστρίτσας και προς το χωριό των Λακώνων, από τη Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 και μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

‼ Για την εξυπηρέτηση των βαρέων οχημάτων και των λεωφορείων, η κυκλοφορία θα γίνεται από την περιοχή του Κράτσαλου.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 weeks 5 days ago

‼ Το θέμα της ύδρευσης της Κέρκυρας ψηλά στην ατζέντα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Συνάντηση εργασίας με Δημάρχους Κεντρικής Κέρκυρας, Βόρειας Κέρκυρας και εκπροσώπους του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

📌Συνάντηση εργασίας με θέμα την ύδρευση στο νησί της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουνίου, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, με τους Δημάρχους της Κέρκυρας, στο γραφείο του στην έδρα της ΠΙΝ.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν, εκτός από τον Περιφερειάρχη, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Στέφανος Πουλημένος, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης και εκπρόσωποι του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

📌Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Α’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την συνάντηση που είχε στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες – συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη – με τη διοίκηση και τις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ (Εταιρεία Ύδρευσης Αθηνών Πειραιώς) προκειμένου να διερευνηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και παροχής τεχνικής βοήθειας από την ΕΥΔΑΠ προς τις ΔΕΥΑ των Δήμων της Κέρκυρας.

📌Στη συνάντηση αυτή στην Αθήνα υπήρξε συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο και διατέθηκαν στοιχεία, τα οποία είναι αξιοποιήσιμα, από παλιότερες μελέτες, οι οποίες αφορούσαν το δίκτυο υδροδότησης και τις δεξαμενές. Στο μέλλον, όπως αποφασίστηκε, όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες, τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ θα επισκεφθούν την Κέρκυρα προκειμένου ν’ αποκτήσουν ίδια εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ του νησιού.

📌Όπως αποτυπώθηκε και στη συνάντηση εργασίας των Δημάρχων με τον Περιφερειάρχη, το μεγαλύτερο τεχνικό πρόβλημα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης της Κέρκυρας είναι στον τρόπο παροχής του νερού και στη λειτουργία των μετρητών και την έκδοση των λογαριασμών, όπως επίσης και στον τρόπο είσπραξής τους. Η εν λόγω διαπιστωμένη αδυναμία της ΔΕΥΑΚ έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία οφειλών προς τη ΔΕΗ και άλλους προμηθευτές και εν τέλει ευθύνεται για την οργανωτική και οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

📌Ένα δεύτερο θέμα, το οποίο απασχόλησε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους στη συνάντησή τους, αφορούσε τις πηγές ύδρευσης στην Κέρκυρα, με δεδομένο ότι δεν φαντάζει σήμερα εφικτή η υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου των φραγμάτων. Οι δύο λύσεις που συζητούνται πλέον είναι η παλιά πρόταση για παροχή νερού από το Γαλάζιο Μάτι της Αλβανίας, όπως και μια νεότερη, που αφορά στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στην περιοχή της Θεσπρωτίας απέναντι από την Κέρκυρα και ειδικότερα της Σαγιάδας. Αμφότερες εξετάζονται και πρέπει ν’ αναλυθούν οι τεχνικές και οικονομικές παράμετροί τους, όπως βέβαια και ο διακρατικός (στην πρώτη περίπτωση) ή διαπεριφερειακός – διαδημοτικός (στη δεύτερη περίπτωση) χαρακτήρας τους.

📌Αυτό που επισημάνθηκε, τόσο από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, όσο και από τους δημάρχους κ.κ. Πουλημένο, Μαχειμάρη, ήταν ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η ομαλή υδροδότηση του νησιού της Κέρκυρας, καθώς δεν μπορεί σήμερα να διασφαλιστεί η συμπεριφορά των υπαρχουσών εγκαταστάσεων σε σχέση με τα επίπεδα της υπόγειας υδροφορίας της Κέρκυρας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παρατηρούνται φαινόμενα γεωτρήσεων που στερεύουν προκαλώντας έντονο προβληματισμό για την περίοδο που η κατανάλωση είναι αυξημένη λόγω τουρισμού (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) και ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάντλησης των υδάτινων αποθεμάτων.

📌Για τον λόγο αυτό, γίνεται έκκληση προς τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Κέρκυρας, για λελογισμένη χρήση νερού, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της κατασπατάλησής του.

pin.gov.gr/?p=44233

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 weeks 5 days ago

‼ Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Λευκάδα και Ιθάκη

📌Στην τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου, αρχικά στην Λευκάδα την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 και στη συνέχεια στην Ιθάκη την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος πραγματοποίησε πολυήμερη επίσκεψη στα νησιά του Ιονίου, όπου αναδείχθηκε Επίτιμος Δημότης Λευκάδας και Ιθάκης.

Η Επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στη Λευκάδα, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό μοναστήρι της Φανερωμένης παρουσία πλήθους πιστών.

📌Στην τελετή υποδοχής, εκτός του Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παρέστησαν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Ξενοφών Βεργίνης η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κ. Ζέττα Μακρή, Yφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο βουλευτής Λευκάδας, κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο πρώην υπουργός και οφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Γιώργος Καλαντζής, οι Δήμαρχοι Μεγανησίου, Ακτίου-Βόνιτσας, Πρέβεζας, Ζηρού και Άρτας, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σωτήρης Κουρής, Αντώνιος Δουβίτσας ,Ευτύχιος Ζουριδάκης, η κα. Ελένη Παπαναστασάτου, η Έπαρχος, κα. Σμαράγδα Σαρδελή, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων.

📌Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Παναγιώτατε,

Φθάσατε σήμερα σε Νησί του Ιονίου Πελάγους, τη Λευκάδα, η οποία πάντοτε είναι αφοσιωμένη στην εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και διακατέχεται και αυτή από τον πόθο της Ρωμιοσύνης.

Η Λευκάδα υπήρξε πρωτοπόρα στους εθνικούς αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, καθώς, από εδώ, ο Μέγας Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, μαζί με Λευκάδιους αγωνιστές έθεσαν τα θεμέλια για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σήμερα, η οποία αποτελεί την ιστορική συνέχεια του Επτανησιακού Πολιτισμού Σάς υποδέχεται με μεγάλη χαρά.

Τα Ιόνια νησιά διαφύλαξαν τα δυο μεγάλα ιδανικά των Ελλήνων, την αγάπη για την Πατρίδα και την Θρησκευτική πίστη. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνος, του Αγίου Διονυσίου, του Αγίου Γερασίμου και της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας.

Ευχηθείτε πατριαρχικά, για το Αρχιπέλαγος του Ιονίου! Σας καλωσορίζουμε και σας Ευχόμαστε ολόψυχα καλή διαμονή».

📌Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 του Αγίου Πνεύματος ο Πατριάρχης συμμετείχε στους εορτασμούς της Παναγίας Φανερωμένης Προστάτιδας των Λευκαδίων, το πρωί χοροστάτησε στην θεία λειτουργία και στη συνέχεια στη λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Φανερωμένης.

📌Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στην Ιθάκη και στην εκδήλωση απονομής Τιμητικής Διάκρισης ως «Επίτιμος Δημότης».

pin.gov.gr/?p=44223

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 weeks 5 days ago

‼ Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου

👉Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου με στόχο την στήριξη και την ενίσχυση τόσο της επιχειρηματικότητας των νησιών μας, όσο και των δεσμών μας με τους Απόδημους Επτανήσιους συμπολίτες μας.

👉Πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Συνομοσπονδίας Επτανησίων στην Αθήνα όπου είχε μια γόνιμη συζήτηση και συνεργασία με τη Διοίκηση.

👉Εκεί συνάντησε τον κ. Διονύση Κονιτόπουλο, πρόεδρο της Ένωσης Ζακυνθίων, ο οποίος για το τρέχον έτος εκτελεί και χρέη προέδρου της Συνομοσπονδίας, την κα Στέλλα Σαρακίνη αντιπρόεδρο, τον κ. Γιάννη Σωτήρχο γενικό γραμματέα και τα μέλη του ΔΣ κ. Λογοθέτη Θεοφύλακτο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδιτών, κα Βαρβάρα Κοσμάτου και Ευανθία Ξυνή, καθώς και την κα Άννα Αλεξανδράτου, η οποία είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακησίων Σωματείων.

👉Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κα Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή, τόσο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, όσο και τις προτάσεις τους. Κατέστη κοινός τόπος η ανάγκη να έρθουν πιο κοντά οι απόδημοι συντοπίτες μας και προκειμένου να γίνει αυτό θα διοργανωθούν από κοινού εκδηλώσεις, που θα αναδείξουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό μας, ενώ θα πυκνώσουν τις συναντήσεις τους.

👉Επιπλέον, την επόμενη κιόλας ημέρα επισκέφθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα τον συνεργάτη του Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρυσουλάκη, τον κ. Κωνσταντίνο Κοζυράκη. Συζήτησαν για την ανάγκη συχνότερης επικοινωνίας της κας Αντιπεριφερειάρχη με τους Απόδημους Επτανήσιους, ενώ εξέτασαν τρόπους συνδιοργάνωσης και φυσικά συγχρηματοδότησης δράσεων και εκδηλώσεων της ΠΙΝ με το Υπουργείο Εξωτερικών, που θα αφορούν τους Απόδημους συμπολίτες μας.

👉Οι απόδημοι Επτανήσιοι εντός και εκτός Ελλάδος διαπρέπουν διαρκώς και μας κάνουν όλους υπερήφανους και είναι καθήκον μας η στήριξη και η διαρκής επικοινωνία μαζί τους, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Παπαναστασάτου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επαφών της με αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στα νησιά μας η κα Παπαναστασάτου επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου είχε σειρά επαφών για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στήριξης και χρηματοδότησης, ζητώντας παράλληλα να υιοθετηθούν οι προτάσεις της, που υπέβαλε κατά τη διαβούλευση των ανωτέρω προγραμμάτων, με στόχο τον σχηματισμό και προγραμματισμό χρηματοδοτικών εργαλείων που θα είναι εφαρμόσιμα κι απορροφήσιμα από τις επιχειρήσεις των νησίων μας.

👉Επιπρόσθετα, γνωρίζοντας την σημασία που έχει η σωστή και διαρκής παρουσία της ΠΙΝ στις Διεθνής εκθέσεις για την προώθηση και επέκταση των επιχειρήσεών μας , η κα Παπαναστασάτου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Διεθνών Εκθέσεων κ. Αντώνη Γραβάνη της εταιρείας Enterprise Greece, τον εθνικό φορέα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

👉Κατά τη συνάντησή τους συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συνεργασία προκειμένου να έχει η ΠΙΝ, ισχυρή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις για την προώθηση της Επιχειρηματικότητας στα νησιά μας.

👉Οι προσπάθειες και οι επαφές της Αντιπεριφερειάρχη κας Παπαναστασάτου θα συνεχιστούν με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις, τους Απόδημους και τους πολίτες των Ιόνιων Νησιών.

pin.gov.gr/?p=44187

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 weeks 3 days ago

‼ Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή για τον θάνατο του Νίκου Μάνδυλα

“Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Νίκου Μάνδυλα, προσωπικού μου φίλου, κατά την άσκηση του καθήκοντός του, που εκτελούσε πάντα με επαγγελματική ευσυνειδησία και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου, προς την οικογένεια του και προς τους συναδέλφους του στον ΔΕΔΔΗΕ”.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 weeks 3 days ago

‼ Επαφές κλιμακίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη και αυτοψία σε έργα της ΠΙΝ

👉Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στο διάστημα 12-17 Ιουνίου, στην Κεφαλονιά, κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργο Μάμαλο (Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού), κ. Σάββα Κουλούρη (Οικονομικών & Εμπορίου), κα. Ελένη Παπαναστασάτου (Επιχειρηματικότητας & Απόδημου Ελληνισμού) και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κ. Σωτήρη Κουρή.

👉Οι Αντιπεριφερειάρχες συμμετείχαν την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς σε σύσκεψη εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου, κ. Διονύση Μινέτο, ενώ την επομένη, Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργος Μάμαλος και κ. Σάββας Κουλούρης επισκέφθηκαν την Ιθάκη, όπου συναντήθηκαν με την Έπαρχο, κα. Σμαράγδα Σαρδελή και τον Δήμαρχο, κ. Διονύση Στανίτσα όπου μετείχαν σε συσκέψεις για θέματα και έργα που πραγματοποιούνται και προγραμματίζονται στο νησί. Παράλληλα έγινε επιθεώρηση των εκτελουμένων έργων στις Φρίκιες- Κιόνι, στο Οδυσσειακό Κέντρο και στον Μπροστά Αετό.

👉Την Παρασκευή 14 του μηνός πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού κ. Γιώργου Μάμαλου με τον Δήμαρχο Σάμης, κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, αλλά και ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

👉Το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κουρή, Μάμαλο και Κουλούρη πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο της γέφυρας του Χειμωνικού παρουσία και του Βουλευτή της Κεφαλονιάς, κ. Παναγή Καππάτου και κατοίκων της περιοχής. Εκεί, συνομιλώντας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας και ύστερα από αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, ζητήθηκε η δυνατότητα παράδοσης προς χρήση μιας λωρίδας κυκλοφορίας, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, όπως και οι επισκέπτες, κατά την θερινή περίοδο.

👉Την ίδια μέρα, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας παρουσία του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ληξουρίου, κ. Γιώργο Κατσιβέλη, ενώ το απόγευμα ο Περιφερειάρχης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κουρή, Μάμαλο, Κουλούρη και Παπαναστασάτου παρακολούθησαν και μετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, οπού έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για σοβαρά και χρονίζοντα θέματα που αφορούν το Δήμο, μια συζήτηση η οποία εξελίχθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως τόνισε και ο Περιφερειάρχης κ. Ιωάννης Τρεπεκλής.

👉Τέλος οι Αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, κ. Γιώργος Μάμαλος και Οικονομικών & Εμπορίου, κ. Σάββας Κουλούρης, είχαν συνάντηση εργασίας στο Ληξούρι και με τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής της ΠΙΝ, κ. Νεκτάριο Αραβαντινό – Σιμωνέτο.

pin.gov.gr/?p=44098

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 weeks 4 hours ago

‼ Δυναμικές διεκδικήσεις με κύριο εκφραστή τους τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τα θέματα εύρυθμης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας αποφάσισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς

👉Το θέμα της δυναμικής διεκδίκησης λύσεων στα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια υγεία στην Κέρκυρα και ειδικότερα την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού απασχόλησε τη σύσκεψη εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, στην έδρα της ΠΙΝ, το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου.

👉Ο Περιφερειάρχης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε μια μέρα νωρίτερα με την Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.), προσκάλεσε στο γραφείο του τους Βουλευτές Κέρκυρας, τους Δημάρχους του νησιού και εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα σημαντικότερα προβλήματα στη λειτουργία του Γ.Ν.Κ. και να καθοριστεί ένας κοινός τρόπος διεκδίκησης άμεσων λύσεων.

👉Αυτό που κυριάρχησε στη σύσκεψη, η οποία είχε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών, ήταν η ταύτιση απόψεων όσον αφορά στα πλέον σημαντικά προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπως και η κοινή αποδοχή όλων των παρεβρισκομένων στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη ως ο πλέον κατάλληλος για ν’ αποτελέσει τον κύριο εκφραστή των όποιων διεκδικήσεων σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τρεπεκλής υπογράμμισε ότι ανέκαθεν η φιλοσοφία του ήταν πως η Αυτοδιοίκηση οφείλει να διεκδικεί από την εκάστοτε κυβέρνηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και σ’ αυτό το πλαίσιο επιθυμεί να κινηθεί και στην περίπτωση των δικαίων αιτημάτων της ιατρικής κοινότητας και του συνόλου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

👉Όπως τόνισε, εξάλλου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο επίκειται συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα θέσει υπόψη του το μεγάλο θέμα της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Τρεπεκλής έχει αποστείλει εδώ και καιρό προσωπική επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας του να επισκεφθεί την Κέρκυρα.

👉Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Κέρκυρας, Αλέκος Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ / ΠΣ), Δημήτρης Μπιάγκης (ΠΑΣΟΚ), ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, ο Αντιδήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων (εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο), Χρήστος Σκούρτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα υγείας της ΠΙΝ, Γιάννης Ζήκος, η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Νατάσα Αποστολίδη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, Νίκος Πολύζος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός, εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τουριστικών φορέων του νησιού.

pin.gov.gr/?p=44081

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 weeks 4 hours ago

‼ Γιάννης Τρεπεκλής: «Παιχνίδια στις πλάτες του λαού των Ιονίων Νησιών δεν θα επιτρέψω σε κανέναν»

📌Με αφορμή δηλώσεις που έκανε η πρώην Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα περί δήθεν διάσπασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κα. Κράτσα, με τις δηλώσεις που έκανε για δήθεν διάσπαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ποιους εκπροσωπεί και ποιους εκφράζει;

Είμαι ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Οι πολίτες στα Ιόνια Νησιά με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπώ θεσμικά. Συνομιλώ, για τα θέματα στα νησιά μας, με τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς και με τους συναδέλφους μου στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), που είμαι μέλος. Και φυσικά, λογοδοτώ στους πολίτες των Ιονίων Νήσων και στα εκλεγμένα όργανα διοίκησης της Περιφέρειάς μας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε -επί θητείας μου- τέθηκε τέτοιο ζήτημα, από κανέναν από τους συνομιλητές μου. Αναρωτιέμαι λοιπόν, προς τι οι δηλώσεις της κας. Κράτσα και ποιο σκοπό εξυπηρετούν!!! Είναι ένα θέμα, για το οποίο η κα. Κράτσα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων και από την πλευρά μου θα μεταφέρω τη σχετική δήλωσή της και στην ΕΝ.Π.Ε.

Παιχνίδια στις πλάτες του λαού στα Ιόνια Νησιά δεν θα επιτρέψω να παίξει κανείς!!!».

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 weeks 1 day ago

‼Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ. για τα θέματα υποστελέχωσης, στέγασης & απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών

📌Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.), είχε στο γραφείο του, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής. Ο κος Τρεπεκλής υποδέχθηκε σε εγκάρδιο κλίμα τους κ.κ. Νίκο Πολύζο (Πρόεδρος Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.), Αντώνη Λειβαδιώτη (Γραμματέας), Απόστολο Βαφειάδη και Πέτρο Αργίτη (Μέλη), με τους οποίους είχε τη δυνατότητα να θέσει επί τάπητος τα προβλήματα υποστελέχωσης και στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Κέρκυρα.

📌Όπως υπογραμμίστηκε από πλευράς Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ., είναι απαραίτητη η συμβολή του Περιφερειάρχη προκειμένου να υπάρξει πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία ούτως ώστε ν’ αλλάξει η νομοθεσία που ισχύει από τη δεκαετία του 1980 και αφορά στο επίδομα άγονων-νησιωτικών περιοχών των γιατρών που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές, όπως η Κέρκυρα. Παράλληλα με την «αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας για τους γιατρούς σε νησιωτικές περιοχές», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας, στον Περιφερειάρχη τέθηκαν επίσης τα θέματα, αφενός της έλλειψης στέγασης των γιατρών, αφετέρου της συμπερίληψης των επικουρικών – μη μόνιμων – γιατρών της Κέρκυρας στους δικαιούχους του σχετικού επιδόματος στέγασης, το οποίο παράλληλα πρέπει να αυξηθεί, καθώς σήμερα δεν επαρκεί προκειμένου να καλύψει το αυξημένο κόστος διαβίωσης ενός επικουρικού νοσοκομειακού γιατρού στην Κέρκυρα.

📌Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, υπογράμμισε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ιατρικής κοινότητας αντιλαμβανόμενος πλήρως τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους και δεσμεύτηκε ότι από πλευράς ΠΙΝ θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διορθωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαχρονικές παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας.

📌Ο κος Τρεπεκλής τόνισε ότι θα προγραμματιστεί σε πρώτο χρόνο συνάντηση εργασίας με τους Βουλευτές Κέρκυρας και τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και ακολούθως θα αιτηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε να τεθούν υπόψη του τα κοινά αιτήματα ιατρικής κοινότητας και Αυτοδιοίκησης-Βουλευτών.
Όσον αφορά στο θέμα της στέγασης, ο κος Τρεπεκλής επισήμανε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μπορεί να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία κατοικιών, που θα λύσουν το πρόβλημα, αρκεί να βρεθούν τα κατάλληλα οικόπεδα από πλευράς Γενικού Νοσοκομείου, κάτι το οποίο θα συζητήσει άμεσα και με τη Διοικήτρια του ΓΝΚ, κα Εγγλεζοπούλου.

📌Σε συνέχεια της παρέμβασης του Περιφερειάρχη στα θέματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ο κος Τρεπεκλής θα έχει νέα συνάντηση εργασίας αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου, το πρωί, με τους τρεις Δημάρχους της Κέρκυρας παρουσία της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και του Προέδρου της Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, εξάλλου, από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας να του υποβάλλουν ένα υπόμνημα με τα αιτήματά τους προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως «οδικός χάρτης» στη σειρά επαφών και διεκδικήσεων που θ’ ακολουθήσουν σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας.

pin.gov.gr/?p=44067

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 weeks 1 day ago

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ & ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε τις ακόλουθες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 weeks 2 days ago

‼ Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (Παλιά Νομαρχία), η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Κέρκυρας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2024», υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Αλέξανδρου Δήμου.

‼ Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών. Ειδικότερα επισημάνθηκε η υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην πραγματοποίηση καθαρισμού της βλάστησης κυρίως των οικισμών που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, στην απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές και στην ενεργή συμμετοχή των Εθελοντικών Ομάδων.

‼ Επιπλέον, συζητήθηκαν δράσεις για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

‼ Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη λειτουργία της πλατφόρμας διαχείρισης της πράξης Πρόγραμμα «ΛΑΕΡΤΗΣ», από την οποία οι πολίτες και οι υπηρεσίες μπορούν να αντλήσουν πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών και συγκεκριμένα ενημέρωση για την ύπαρξη αισθητήρων ανίχνευσης καπνού που είναι τοποθετημένοι και θα συνεχίσουν να τοποθετούνται σε διάφορα σημεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Οι εν λόγω αισθητήρες μόλις ανιχνεύσουν φωτιά στέλνουν ειδοποίηση στην πλατφόρμα και ειδοποιείται αυτόματα η Πολιτική Προστασία.

[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=44002

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 weeks 2 days ago

📌Συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Ιωαννίνων του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Γιάννη Παπαγιάννη, είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κέρκυρα
Ο κ. Παπαγιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο του κλιμακίου, Βασίλη Μάντζιο, έθεσε στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων καλλιεργητών από την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2023 στη Βόρεια Κέρκυρα.

👉Ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος Ιωαννίνων του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα καταβολής σε όσο το δυνατό γρηγορότερο χρόνο των προβλεπόμενων κρατικών αποζημιώσεων για τις ζημιές σε ελαιόδεντρα και πάγιο κεφάλαιο (δίχτυα ελαιοκαλλιεργειών).

👉Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής, επισήμανε στους κ.κ. Παπαγιάννη και Μάντζιο ότι κατανοεί πλήρως την αγωνία των πληγέντων καλλιεργητών τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει άριστη συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής γίνονται προσπάθειες για την ταχύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος των αποζημιώσεων των αγροτών της Βόρειας Κέρκυρας.

👉Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Τρεπεκλής, η στήριξη και η βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Κέρκυρα και γενικότερα στα Ιόνια Νησιά αποτελεί μία εκ των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής.

👉Όσον αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων από την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε ότι από πλευράς ΠΙΝ γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και υπάρχει πίεση προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των πληγέντων, παράλληλα όμως ζήτησε να υπάρξει κατανόηση στα διαχρονικά γραφειοκρατικά προβλήματα που ανακύπτουν.

pin.gov.gr/?p=43987

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 weeks 2 days ago

Την ένταξη του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΩΝΗ-ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ» στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2021-2027 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας της οδού από την διασταύρωση Βρυώνη μέχρι τα Μωραΐτικα Κέρκυρας με συντήρηση του οδοστρώματος που είναι ιδιαίτερα καταπονημένο, με επισκευή των τεχνικών έργων και της σήμανσης και ασφάλισης της οδού. Οι βελτιώσεις της οδού αφορούν σε μήκος 15 χλμ.

Συνοπτικά το έργο περιλαμβάνει: Χωματουργικές εργασίες (άρση καταπτώσεων, καθαρισμός τάφρων και οχετών απορροής ομβρίων), τεχνικά έργα (ανακατασκευή και συμπλήρωση κρασπέδων, επενδεδυμένων τάφρων, σωληνωτών οχετών, τοίχων αντιστήριξης) και ασφαλτοστρώσεις (ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις και στρώσεις κυκλοφορίας για βελτίωση βατότητας και διόρθωση επικλήσεων) και σήμανση – ασφάλιση.

Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της οδού θα δώσει λύση στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή. Παράλληλα, θα μειωθούν οι χρόνοι μετάβασης από και προς τις πύλες εισόδου του νησιού, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των μετακινήσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.234.400 €. Δικαιούχος, κύριος και φορέας λειτουργίας και συντήρησής του είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

pin.gov.gr/?p=43892

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 6 days ago

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Ιονίου, και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με επαγγελματίες, φορείς του τουρισμού και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε την πολιτική και τη στρατηγική του Υπουργείου για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία.

Το “παρών” στη σύσκεψη έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.Π.Ε. κ. Ιωάννης Τρεπεκλής. Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση στην ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας των νησιών μας αλλά και στην σωστή τουριστική προβολή. Ήδη η Περιφέρεια μας συμμετέχει στις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις με δικό της περίπτερο για να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού της περιοχής μας αλλά και για να έχουν τα Ιόνια Νησιά το χώρο που τους αρμόζει σύμφωνα με την επισκεψιμότητάς τους η οποία αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 6.000.000 επισκεπτών ετησίως κατατάσσοντας τα νησιά μας στην τρίτη θέση μετά τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43865

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 1 week ago

Ο Πρέσβης της Δανίας κ. Per Fabricius Andersen επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή, όπου κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν εποικοδομητικές απόψεις για διάφορα θέματα.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των τουριστικών σχέσεων της Περιφέρειας μας με τη Δανία. Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης ανέπτυξε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ο Πρέσβης της Δανίας διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα ενισχύσει τις προσπάθειες αυτές και με την συμμετοχή στις διάφορες εκθέσεις. Επίσης ο Πρέσβης της Δανίας στάθηκε ιδιαίτερα στη φυσική ομορφιά και αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα της παλιάς πόλης, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον πολιτισμό και το φυσικό κάλος των Ιονίων νησιών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα ενεργειακά και διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού η Δανία είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ευρώπη και κυρίως η συζήτηση επικεντρώθηκε στο επίτευγμα της Δανίας για τα μηδενικά απόβλητα (Zero Waste).

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 1 week ago

‼ Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ηλίας Πολίτης» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, πραγματοποιούν Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 10:00 π.μ- 14:00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κέρκυρας (ισόγειο, Σαμάρα 13).

📌Στην αιμοδοσία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αιμοδότες, ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν ή όχι σε κάποιο σύλλογο.

‼ Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, παρακαλείσθε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης, με την εθελοντική σας προσφορά.

pin.gov.gr/?p=43821

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 1 week ago

👉Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

‼ «Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχει καθιερώσει την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να μας υπενθυμίζει τις ευθύνες μας για την προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και για την βιωσιμότητα του ίδιου του πλανήτη και της ανθρώπινης υπόστασης.

Δυστυχώς η ολιγωρία που επέδειξε στο παρελθόν η διεθνής κοινότητα και οι λαθεμένες επιλογές, η απληστία για το κέρδος και η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος, δεν συνέβαλαν μόνο στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων, αλλά επιδείνωσαν την ανισορροπία του οικοσυστήματος με απρόβλεπτες συνέπειες. Μια από αυτές, ίσως η σημαντικότερη είναι, η κλιματική κρίση.

Αποτελεί πλέον αδήριτη ανάγκη η προστασία του περιβάλλοντος, όχι μόνο ως έκφραση ευχής ή ως σύνθημα, αλλά με στοχευμένες πολιτικές, με συγκεκριμένες δράσεις και με την καθημερινή πρακτική του καθενός μας.

Στο Ιόνιο, με τα μικρά και τα μεγάλα νησιά μας, με την μεγάλη έκταση της ακτογραμμής μας και του θαλάσσιου οικοσυστήματος, έχουμε υποχρέωση και παράλληλα ευθύνη να το προστατέψουμε, όχι μόνο γιατί συμβάλει κατά τρόπο αποφασιστικό στην οικονομική ευημερία των κατοίκων, αλλά γιατί οφείλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, όπως το παραλάβαμε από τους προηγούμενους.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43824

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 1 week ago

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.ΠΕ κ. Γιάννης Τρεπεκλής σχετικά με την πτώχευση του Γερμανικού Τουριστικού Οργανισμού FTI, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τη διαδικασία πτώχευσης, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, όπως είναι ο FTI, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προεξάρχοντος του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με τους ξενοδόχους, επαγγελματίες του τουρισμού και εργαζόμενους.

Πρωταρχικό μας μέλημα, αυτή την στιγμή είναι, όσοι επισκέπτες βρίσκονται στα Ιόνια νησιά για τις διακοπές τους μέσω του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού οργανισμού να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις και κυρίως χωρίς προβλήματα.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43818

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 2 weeks ago

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων απηύθυνε μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα:

«Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου προς όλους τους υποψηφίους και τις υποψήφιες. Με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και προσήλωση στο στόχο, είμαι σίγουρος ότι οι προσπάθειες σας θα ευοδωθούν.

Σε αυτή τη δοκιμασία και την πρόκληση των εξετάσεων απαιτείται ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας. Η προσπάθεια και η επιμονή αποτελούν εχέγγυο και έμπνευση για όλους.

Σίγουρα η επιτυχία είναι σημαντική, αλλά δεν κρίνονται όλα στη ζωή από μια εξέταση. Η κοινωνία έχει ανάγκη τον ενθουσιασμό, την φρεσκάδα της σκέψης και τον δυναμισμό της νέας γενιάς.

Επειδή ως γονιός έζησα και εγώ την αγωνία αυτών των εξετάσεων, καλώ τους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους σε αυτόν τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, που αποτελεί το πιο μεγάλο όπλο στην φαρέτρα τους για την επίτευξη των στόχων τους.

Τέλος να ευχαριστήσω και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονται πάντα κοντά στα παιδιά μας.

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 2 weeks ago

👉Την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Ιονίων Νήσων, τον Ομότιμο Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Νίκο Βαρότση.
📌Συζητήθηκαν τα ζητήματα του ρόλου του συμβουλίου ως γνωμοδοτικό όργανο της πορείας του επιχειρησιακού προγράμματος της έξυπνης εξειδίκευσης. Συμφωνήθηκε η αναβάθμιση του ρόλου του ΠΣΕΚ και η συνεργασία σε ένα ευρύτερο πεδίο θεμάτων καθώς ο κ. Βαρότσης είναι Κερκυραίος στην καταγωγή του.
👉Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Ανδρέας Φλώρος που επισήμανε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με το συμβούλιο έρευνας και καινοτομίας με σκοπό την ευρύτερη ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας σε όλα τα Ιόνια Νησιά.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 4 weeks ago

Τη Δευτέρα 20/5/2024 στο κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (πρώην Νομαρχία), η οργάνωση Fortress Study Group απένειμε τιμητικές πλακέτες
για τα δύο φρούρια της Κέρκυρας, τις οποίες παρέλαβαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εκπροσωπούμενη από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, κ. Χρ.
Άνθη, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκπροσωπούμενος από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Σπ.
Χαλικιόπουλο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, εκπροσωπούμενη από την κα Τ. Ρηγάκου.
Στην προσφώνησή του ο κ. Ανθής τόνισε την ανάγκη να απλουστευτεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σε ο,τι αφορά στη συντήρηση και ανάδειξη των
μνημείων, όπως τα Φρούρια της Κέρκυρας, ώστε να είναι πιο αποδοτικές και άμεσες οι σχετικές ενέργειες που έχουν ανάγκη τα μνημεία.
Ο κ. Χαλικιόπουλος από την πλευρά του τόνισε τη σημασία δράσεων όπως η συγκεκριμένη, προκειμένου να ενισχυθεί η κατανόηση της αξίας των
ιστορικών μνημείων, και μάλιστα στη σύγχρονη τουριστική πραγματικότητα, που η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης είναι απόλυτα επιτακτική.
Η κα Ρηγάκου ανέφερε τα έργα που έχει αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συντήρηση και ανάδειξη των Φρουρίων, ιδιαίτερα αυτά που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, τονίζοντας το πόσο απαιτητικά είναι τα εν λόγω έργα.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43611

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 4 weeks ago

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή στη Κεφαλονιά. Ο Περιφερειάρχης την Παρασκευή συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά και φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης τόνισε τις ιδιαιτερότητες των Ιονίων Νήσων στον Τουρισμό και ζήτησε την στήριξη των υποδομών των νησιών για να αντεπεξέλθει η Περιφέρεια στην υποδοχή και διαχείριση του μεγάλου όγκου των τουριστών που δέχονται.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Κεφαλονιά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων το Σάββατο 18 Μαΐου, παρακολούθησε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων Ομολογητών Φανέντων στη Σάμη.

Στη Σάμη ο Περιφερειάρχης είχε μία εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Σάμης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα και τους Αντιδημάρχους κ. κ Σπύρο Σπαθή, Αριστέα Αμίτση , Αντώνη Καλλιβωκά. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τα οποία είχαν σχέση με προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Σάμης.

Ο κ. Τρεπεκλής το Σάββατο συνοδευόμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου και τον Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Κώστα Τσιριγώτη, επισκέφθηκε τα Γραφεία του ΦΟΔΣΑ στο Αργοστόλι, όπου είναι η έδρα του φορέα και συζήτησε με τα στελέχη του, θέματα που απασχολούν τον φορέα και την διαχείριση των απορριμμάτων σε όλα τα νησιά.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43594

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 4 weeks ago

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και τιμής και μνήμης για τους αγώνες των προγόνων μας, γιορτάζουμε την 160η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Τιμούμε το ιστορικό γεγονός της ενσωμάτωσης των Ιονίων Νησιών στον εθνικό κορμό της Ελλάδας και τιμάμε όλους εκείνες τις εμβληματικές προσωπικότητες των Ιονίων νησιών, σε πνευματικό και πολιτικό πεδίο, που ενέπνευσαν τον διαρκή αγώνα των Επτανησίων για την Ένωση.

Το πανανθρώπινο μήνυμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης, υπήρξε βασική αρχή στο δομημένο αξιακό σύστημα των Επτανησίων, που ενέπνευσε τις προσπάθειες τους και χαλύβδωσε το πείσμα και την πίστη τους, για την τελική νίκη.

Η προσφορά των Ιονίων Νησιών στην Εθνική ολοκλήρωση είναι καθοριστική και πολυσχιδής. Ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους, ενώ ο Ζακυνθινός Εθνικός Ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», τον οποίο μελοποίησε ο Κερκυραίος Νικόλαος Μάντζαρος και υιοθετήθηκε ως ύμνος, ένα χρόνο μετά την Ένωση, το 1865.

Τα Ιόνια Νησιά σήμερα, όπως και τότε, βρίσκονται στην πρωτοπορία και οφείλουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας και να αποδειχτούμε αντάξιοι της παρακαταθήκης που μας άφησαν ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Νικόλαος Μάντζαρος, ο Ανδρέας Κάλβος, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, και μια πλειάδα εμβληματικών προσωπικοτήτων.

Τα Ιόνια Νησιά σήμερα, αποτελούν μια από τις κορυφαίες Περιφέρειες της χώρας μας, με σημαντική προσφορά στο εθνικό ΑΕΠ, ένας τουριστικός προορισμός που καταγράφεται ως η απαρχή του τουριστικού θαύματος της χώρας μας. Όμως δεν πρέπει να αρκεστούμε σε αυτές τις διαπιστώσεις, οφείλουμε με σχέδιο και με γνώση, να αναβαθμίσουμε τις δημόσιες υποδομές μας, τόσο τις τουριστικές, όσο και τις κοινωνικές, προκειμένου να καταστήσουμε τα Ιόνια Νησιά ελκυστικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.

Αποτελεί πεποίθηση μου ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ότι με σχέδιο και όραμα, με αποφασιστικότητα και με δυναμισμό και κυρίως με συνεργασίες και αλληλοϋποστήριξη, τα Ιόνια Νησιά, θα συνεχίσουν να αποτελούν φάρο πολιτισμού και ιστορίας, και να εκπληρώσουν το ιστορικό τους πεπρωμένο.

Να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές τα Ιόνια Νησιά που ονειρευόμαστε και προσδοκούμε, να τους παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

pin.gov.gr/?p=43591

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

1 month 4 weeks ago

Στο πλαίσιο υλοποίησης της προεκλογικής δέσμευσης για στενή και αποτελεσματική συνεργασία του Α! βαθμού Αυτοδιοίκησης με τον Β! βαθμό, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής παραβρέθηκε στην 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας κ. Κώστας Τσιριγώτης και η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε ότι, αποτελεί δέσμευση του, η προσέγγιση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να γίνεται «από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω», κάτι που προϋποθέτει τον άμεσο και ειλικρινή διάλογο και την στενή συνεργασία για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων των προβλημάτων και της προώθησης ζητημάτων με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης «τα διαπιστευτήρια μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα έχω δώσε αρκετά χρόνια. Δεν γνωρίζω αν υλοποιήσουμε στο έπακρο τον σχεδιασμό μας, που είναι δέσμευση και βούληση μας, αλλά αυτό που για μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτο γεγονός είναι ότι, θα βρισκόμαστε εδώ παρόντες, θα συνομιλούμε μαζί σας και δεν θα εξυπηρετούμε άλλα συμφέροντα», και πρόσθεσε « η παρουσία μου εδώ σήμερα, έχει νόημα γιατί θέλω να ακούσω και να αφουγκραστώ και τις δικές μας σκέψεις και προτάσεις, δεν μένω κλεισμένος στο γραφείο μου». Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «σήμερα έγινε η αρχή, σε επόμενο στάδιο θα πραγματοποιηθεί ένα τεχνικό τραπέζι με το Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων για να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα οποία θα ιεραρχηθούν και εμείς θα τα υιοθετήσουμε και αφού προηγουμένως θα σας ενημερώσουμε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας».
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43576

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 5 days ago

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα, προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής επισήμανε στα μέλη της Επιτροπής τη σπουδαιότητα του έργου της, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς και όλες οι Περιφέρειες θα συνταχθούμε με τον Εθνικό Σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε και πρέπει να παίξουμε ρόλο στη συνδιαμόρφωσή του».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.Π.Ε. υπογράμμισε ότι σκοπός αυτής της Επιτροπής δεν είναι αποκλειστικά η τουριστική προβολή των Περιφερειών, αλλά παράλληλα η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του τουρισμού, τόσο συνολικά, όσο και επί μέρους σε κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά. Όπως είπε με νόημα ο Γιάννης Τρεπεκλής: «Απαιτείται μεγαλύτερη συμμετοχή του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, καθώς οι Δήμοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου».

Σ’ αυτή την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, τέθηκε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων το θέμα της ισότιμης προβολής των Περιφερειών της χώρας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, με τον Γιάννη Τρεπεκλή να «καυτηριάζει» αφενός τον μικρό χώρο που παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τον ΕΟΤ, τόσο στην World Travel Market του Λονδίνου, όσο και στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Κύπρου, αφετέρου τη συμμετοχή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. Όπως είπε προς τα μέλη της Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: «Η τουριστική προβολή των Περιφερειών πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις. Πρέπει να υπάρχει ισότιμη θέση όλων των Περιφερειών στις τουριστικές εκθέσεις. Υπάρχει μια δυσκολία, μπορώ να κατανοήσω και τον ΕΟΤ. Βάζει εντός του περιπτέρου του πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ αυτές θα μπορούσαν να έχουν δικό τους χώρο εκτός περιπτέρου. Οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν αυτόνομα στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Εμείς, ως Περιφέρειες, οφείλουμε να βοηθήσουμε τις μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Θα ζητήσω από την Υπουργό Τουρισμού να δώσει διαφορετική κατεύθυνση στον ΕΟΤ, ο οποίος αντιμετωπίζει δυσκολίες και σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό του, διότι τον Ιανουάριο μάς δίνει την έγκριση για τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις του α’ εξαμήνου, ενώ για το β’ εξάμηνο ακόμα και σήμερα δεν έχουμε την αντίστοιχη έγκριση, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε από νωρίς εισιτήρια, χώρους κλπ και ως εκ τούτου όταν αυτό γίνεται τελευταία στιγμή το κόστος είναι αυξημένο».
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43540

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 1 week ago

Την ευκαιρία να συζητήσουν για τον τουρισμό, τη γαστρονομία, τους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων στη διεθνή τουριστική αγορά, είχαν ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής και η παγκοσμίου φήμης σεφ, Μαρία Λόη, η οποία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υποδέχθηκε τη Μαρία Λόη στο γραφείο του, με αφορμή την επίσκεψη της επιτυχημένης σεφ στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα, με την κουβέντα να κινείται γύρω από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των Ιονίων Νήσων και το άνοιγμα σε νέες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται για πάνω από μια δεκαετία η Μαρία Λόη.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τρεπεκλής, τα Ιόνια Νησιά αποτελούν εξαιρετική επιλογή για επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο όντας ασφαλής προορισμός, με ιστορία, πολιτισμό, φυσικό κάλλος με πολύ πράσινο, καταπληκτικές παραλίες και ιδιαίτερη ποικιλομορφία από νησί σε νησί, πρωτογενή τομέα, τοπικά προϊόντα πρώτης ποιότητας και ξεχωριστή γαστρονομία. Σύμφωνα με τον Γιάννη Τρεπεκλή, τα Ιόνια Νησιά έχουν καθιερωθεί πλέον ως τουριστικός προορισμός υψηλής ποιότητας, με αντίστοιχου επιπέδου επισκέπτες.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43491

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 1 week ago

Τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος επισκέπτεται την Κέρκυρα για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Μέγαρο των Παλαιών Δικαστηρίων, ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Π.Σ., Αλέκος Αυλωνίτης, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του κόμματος και Αντιπεριφερειάρχες.

Στη συνάντηση των κ.κ. Κασσελάκη και Τρεπεκλή συζητήθηκαν εν συντομία τα σοβαρά θέματα, που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η τουριστική ανάπτυξη, η φέρουσα ικανότητα των νησιών, το πρόβλημα της στέγασης, οι δημόσιες υποδομές, η στελέχωση των νοσοκομείων, η έλλειψη επιστημονικού και στελεχιακού προσωπικού, οι ελλιπείς χρηματοδοτήσεις, η γραφειοκρατία κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Π.Σ. για την επίσκεψή του, υπογράμμισε τη διάθεση στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας – και – με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Π.Σ., ενώ προχώρησε σε μια πλήρη αποτύπωση της πραγματικότητας και των προβλημάτων, που διαχρονικά ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες των Ιονίων Νήσων.

[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43485

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 1 week ago

Στην παράδοση έξι υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, προχώρησε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης 2 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, στους Δήμους Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας, αντίστοιχα.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν οι κ.κ. Δήμαρχοι Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων και Βόρειας Κέρκυρας, Στέφανος Πουλημένος και Γιώργος Μαχειμάρης, αντίστοιχα, ενώ τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας κ. Φώτης Ζερβός.

Η παράδοση των εν λόγω πυροσβεστικών οχημάτων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους Δήμους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 15 «Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα» (πρώην Τμήμα 3 του Υποέργου 10 «Προμήθεια οχημάτων Υποστήριξης για τη διαχείριση φυσικών κινδύνων»), της Πράξης «Λαέρτης – Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Ειδικότερα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέδωσε τα εξής οχήματα:

‼Τέσσερα (4) Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα προς χρήση στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας (Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα για την Νήσο Κέρκυρα και τρία Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα για τα Διαπόντια Νησιά, ένα για κάθε νησί).
‼Ένα (1) Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.
‼Ένα (1) Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43476

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

Συναντήσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα με Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχε την Παρασκευή 26 Απριλίου αντιπροσωπεία της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Βόρειας Κέρκυρας.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της εν λόγω εθελοντικής ομάδας, Σπύρος Μουζακίτης συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα, Αναστασία Λιουδάκη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκο Φακιολά, επισκέφθηκαν τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Αλέξανδρο Δήμου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού, Θεόδωρο Κοντζιάλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Μικρών Νησιών & Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών, Σπύρο Αργυρό και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Υγείας & Παιδείας της ΠΙΝ, Γιάννη Ζήκο.

Τα μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Βόρειας Κέρκυρας ενημέρωσαν τους αξιωματούχους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τις δράσεις και το εθελοντικό τους έργο.

Από τη δική τους πλευρά, οι Αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία και δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται με κάθε πρόσφορο μέσο στο πλευρό τους, όπως άλλωστε κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία εθελοντικής προσφοράς επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

pin.gov.gr/?p=43468

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

Τη χαρά και την τιμή να υποδεχθεί τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ιτό Κοΐτσι, είχε την Τετάρτη 1η Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, καθώς ο Ιάπωνας αξιωματούχος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου.

Οι κ.κ. Τρεπεκλής και Κοΐτσι συζήτησαν για την – προγραμματισμένη σε τρεις εβδομάδες – επίσκεψη της Πριγκίπισσας της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα και για τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα αναφέρθηκαν στις δυνατότητες προώθησης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, όπως και στο έτος 2024, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «Έτος Πολιτισμού & Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας» και στο πλαίσιο του οποίου σχεδιάζονται – σε κεντρικό επίπεδο από τα αρμόδια Υπουργεία – εκδηλώσεις στους τομείς Τουρισμού και Πολιτισμού.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43461

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

Συνάντηση με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Λυκέτσο (Διευθυντής του Κέντρου Εξατομικευμένης Ιατρικής για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, επίτιμος καθηγητής Ιατρικής του Ιδρύματος και πρόεδρος της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ») και Παναγιώτη Βλάμο (Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHeLab) του Ιονίου Πανεπιστημίου), είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, με θέμα συζήτησης την ίδρυση Μονάδας Ιατρικής Ακριβείας για τη νόσο Αλτσχάιμερ και τις συναφείς διαταραχές από το Κέντρο Αριστείας για την Ιατρική Ακριβείας στη νόσο Αλτσχάιμερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43449

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

Τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Μύρωνα Φλουρή, ο οποίος συνοδευόταν από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανο Γκίκα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, τη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Ο κ. Τρεπεκλής είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Φλουρή στην Κέρκυρα, να θέσει επί τάπητος μια σειρά από θέματα αρμοδιότητας του Γενικού Γραμματέα, που αφορούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ – μαζί με τον Βουλευτή μας, τον κ. Γκίκα – τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης.

Ήταν σαφής και αναλυτικός σε όλα όσα συζητήσαμε. Μιλήσαμε για τις θαλάσσιες υποδομές, όπως και για δράσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου ν’ αναπτύξουμε τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς πρέπει η στόχευσή μας να είναι ο θεματικός τουρισμός, αφού οι απαιτήσεις των επισκεπτών πλέον είναι μεγάλες και αφορούν ποικίλα θεματικά πεδία (γαστρονομικός, θαλάσσιος, περιπατητικός, ποδηλατικός, θρησκευτικός τουρισμός κλπ).
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43446

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands is with Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

2 months 2 weeks ago

Ο κ. Θεόδωρος Κοντζιάλης, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού πραγματοποίησε επισκέψεις στην Κεφαλλονιά, στη Λευκάδα και στη Ζάκυνθο από 15 έως 19 Απριλίου στους κάτωθι φορείς:
1. Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας “Ο Σωτήρ” ( Μονάδα Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, Ν.Π.Ι.Δ., )
2. Δημοτικό Γηροκομείο Κεφαλληνίας (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων η οποία είναι Ν.Π.Δ.Δ. )
3. Οίκος Ευγηρίας Αργοστολίου (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Κεφαλληνίας )
4. Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του συνδέσμου Ο.Κ.Α.Π Κεφαλληνίας Ν.Π.Δ.Δ.
5. Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.με.Α. “ΥΠΕΡΙΩΝ” , Ν.Π.Ι.Δ.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43434

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

Πασχαλινές Ευχές από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

Στο πλευρό των διοργανωτών του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Regatta Brindisi-Corfu η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής

Τη δέσμευσή του προς τους διοργανωτές της Regatta Brindisi-Corfu, που φέτος θα διεξαχθεί για 38η φορά, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα βρίσκεται στο πλευρό τους, έδωσε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο κος Τρεπεκλής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαρίνας Γουβιών, Μιχάλη Τσατσόπουλο, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να τιμήσει με την παρουσία του επί ιταλικού εδάφους το διήμερο 8-9 Ιουνίου τον φετινό διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα, όπως βέβαια και στην εκδήλωση της τελετής λήξης και απονομής βραβείων, που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα στις 11 του προσεχούς Ιουνίου.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσατσόπουλο για την πρόσκληση, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας αποτελεί τον σημαντικότερο της Νότιας Αδριατικής προσελκύοντας πολλές δεκάδες αγωνιζόμενους από την Ελλάδα, την Ιταλία, τις χώρες της Βαλτικής και τη Μεγάλη Βρετανία και διαφημίζοντας τον θαλάσσιο τουρισμό.

Όπως υπογράμμισε ο κος Τρεπεκλής η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα βρίσκεται στο πλευρό τέτοιων προσπαθειών και διοργανώσεων, οι οποίες προβάλλουν τις σχέσεις και τους ιστορικούς δεσμούς που υπάρχουν με την Ιταλία συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των Ιονίων Νήσων.

pin.gov.gr/?p=43393

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

«Στηρίζουμε τις εθελοντικές προσπάθειες ανάπτυξης του περιπατητικού τουρισμού»

Την πεποίθησή του ότι ο Τουρισμός στα Ιόνια Νησιά πρέπει ν’ αποκτήσει θεματική προσέγγιση, με ποικίλες δράσεις και συγκεκριμένη στόχευση, προσφέροντας υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Corfu Mountain Trail.

Ο κος Τρεπεκλής υποδέχθηκε στο γραφείο του τους κ.κ. Βασίλη Αλαμάνο, Κώστα Στρατηγό και Γιάννη Κοντό, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχουν αναλάβει προκειμένου ν’ αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός στην Κέρκυρα, αφενός με τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων διεθνούς χαρακτήρα, όπως είναι το Corfu Mountain Trail (θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο για μια ακόμα χρονιά στην Κέρκυρα με συμμετοχές αθλητών απ’ όλο τον κόσμο), αφετέρου με την προσπάθεια -με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και διαδραστικών εφαρμογών- χαρτογράφησης και αποτύπωσης των περιπατητικών μονοπατιών της Κέρκυρας, αλλά και τον Διαποντίων Νήσων, με παράλληλη ανάδειξη ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων της κερκυραϊκής υπαίθρου.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43390

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

«Πρέπει να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα με την τοπική αγορά. Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο των νησιών μας»

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας, Σωκράτη Τρύφωνα (Πρόεδρος Δ.Σ.), Απόστολο Θέμα (Αντιπρόεδρος), Ηλία Λάκουρα (Ταμίας) και τον Γενικό Δ/ντη της Ένωσης, Σταύρο Σταυρόπουλο, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο κος Τρεπεκλής άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου της Κέρκυρας (το νησί αριθμεί περίπου 8.000 αγρότες), οι οποίοι επεσήμαναν στον Περιφερειάρχη ότι αποκλειστικός σκοπός τους είναι η βοήθεια των αγροτών και η ενίσχυση της παραγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με φορείς της Αυτοδιοίκησης και άλλους όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ζητώντας τη στήριξή τους. Έχει, εξάλλου, ήδη ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Τσιριγώτης.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43388

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 2 weeks ago

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων (Ε.ΣΥ.Τ.ΚΑ.), Περικλή Κατσαρό, είχε την Πέμπτη 25 Απριλίου, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου που αφορούν όλα τα Ιόνια Νησιά δεδομένης και της ιδιότητας του Περιφερειάρχη ως Υπεύθυνου Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)

Στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση των κ.κ. Τρεπεκλή και Κατσαρού, στην οποία θα υπάρχουν αναλυτικές τοποθετήσεις τόσο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσο και από την Ε.ΣΥ.Τ.ΚΑ.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 3 weeks ago

Ασφάλεια και Τουρισμός στο επίκεντρο των δυναμικών διεκδικήσεων του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην Αθήνα
📌ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ & ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
📌ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
📌ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
📌ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΙΓΙΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=43331

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 3 weeks ago

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε Κέρκυρας μεταξύ του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας και Παιδείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Ζήκου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Χαρίλαου Αλαμάνου, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκπαιδευτικά ζητήματα με επίκεντρο τις σχολικές μεταφορές στο πλαίσιο των αλλαγών που καθορίζονται στην νέα κοινή υπουργική απόφαση που αφορά τα σχετικά με την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων με ευθύνη των Περιφερειών.

Με στόχο την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ομαλή, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Ζήκος επεσήμανε την αναγκαιότητα προετοιμασίας, διαρκούς ενημέρωσης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δίνοντας έμφαση στην ορθή και έγκαιρη αποστολή των απαιτούμενων στοιχείων των μεταφερόμενων μαθητών από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, ώστε να αποφεύγονται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην απόδοση των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Η εξεύρεση του απαιτούμενου χώρου για τη στέγαση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας, το οποίο έθεσε ο κ. Αλαμάνος, αποτελεί ζήτημα για το οποίο έχει επιληφθεί η Περιφερειακή αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής και έχουν δρομολογηθεί λύσεις.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας επ’ ωφελεία του μαθητικού πληθυσμού της Κέρκυρας και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

pin.gov.gr/?p=43325

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 3 weeks ago

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου, Travel Expo Cyprus 2024, η οποία έλαβε χώρα από τις 19 έως και τις 21 Απριλίου στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τη διεθνή Τουριστική Έκθεση που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.0000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.

Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας ήταν πολύ μεγάλη από κοινό όλων των ηλικιακών ομάδων που εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα νησιά. Το περίπτερο επισκέφθηκαν τουριστικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι καθώς επίσης και ο Υφυπουργός Τουρισμού. Κωνσταντίνος Κουμής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρέσβη κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, Γρηγόριος (για θέματα Προσκυνηματικού τουρισμού) καθώς και με τουριστικούς φορείς.

Την επιμέλεια και υποστήριξη του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχε ο Προϊστάμενος Τουρισμού ΠΕ Κέρκυρας, Γιώργος Παπαβλασόπουλος και η Διευθύντρια Οικονομικού και μέλος της ομάδας Τουριστικής Προβολής της ΠΙΝ, Μάγδα Λούβρου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

pin.gov.gr/?p=43310

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

2 months 3 weeks ago

Επίσκεψη στα γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού Ιονίων Νήσων κα. Ελένη Παπαναστασάτου προκειμένου να έχει συνάντηση εργασίας με την Διευθύντρια της ΔΕΠ κα. Μάγδα Πετροπούλου.

Η κα. Παπαναστασάτου ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων και των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την ΔΕΠ, με έμφαση στους τομείς της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Εκφράστηκε η αμοιβαία ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί έως τώρα, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ της Διαχειριστική Αρχή των Ιονίων Νήσων και του ΕΦΕΠΑΕ για την επίτευξη των κοινών στόχων. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας για την επόμενη προγραμματική περίοδο, με στόχο την υλοποίηση ακόμα πιο φιλόδοξων και αποτελεσματικών δράσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαία εκτίμηση και διάθεση για εποικοδομητική συνεργασία. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η υπεύθυνη δράσεων ΕΠΑνΕΚ κα. Ιφιγένεια Τσούκα.

pin.gov.gr/?p=43308

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 2 days ago

‼ Θέματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας και της θωράκισης των νησιών του Ιονίου εν όψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, συζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια.

‼ Ο Περιφερειάρχης διατύπωσε το αίτημα για την στελέχωση και της Π.Ε Ζακύνθου με μονάδα Δασοκομάντος, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την θωράκιση του νησιού και η επάρκεια σε δυνάμεις της Π.Υ για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις τις κλιματικής κρίσης.

‼ Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη ότι το αίτημα αυτό θα ιεραρχηθεί ως προτεραιότητα την ερχόμενη περίοδο, σε κάθε περίπτωση όμως φέτος θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση για την συγκεκριμένη περιοχή.

‼ Στο πλαίσιο της συνάντησης του Περιφερειάρχη και του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και κυρίως το πλαίσιο για τον συντονισμό όλων των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και δομών και εντός δέκα ημερών θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους παράγοντες και τους Δημάρχους των νησιών της Περιφέρειας μας, για να οριστικοποιηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

pin.gov.gr/?p=43225

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 1 week ago

Το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού κ. Γιώργο Μάμαλο επιθεώρησε την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών στο εργοτάξιο του τουριστικού καταφυγίου στο «Καφέ Γυαλί».

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε χαρούμενοι σήμερα γιατί το έργο εξελίσσεται με τους ρυθμούς οι οποίοι επιβάλλονται, ώστε να είμαστε συνεπείς στην ημερομηνία ολοκλήρωσης του, σύμφωνα και με την ροή χρηματοδότησης, που είναι σταθερή.

Θέλω να πω ότι πλέον μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην λιμενολεκάνη και εκτιμώ ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών, οι οποίες βρίσκονται ήδη στο χώρο. Αν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση, θα έχει σχέση με τα κτήρια και τα καταστήματα στην χερσαία ζώνη, αφού εκεί υπάρχει επίβλεψη της αρχαιολογίας και δεν μπορούν να είναι πολύ γρήγοροι οι ρυθμοί.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=43142

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 1 week ago

Σε συνάντηση με θέμα: «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO», συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, κα Ελένη Παπαναστασάτου, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα και του Προέδρου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO καθηγητή κ. Ν. Ζουρού. Η εκδήλωση εξειδικευόταν στην συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Πρόγραμμα Γεωπάρκων της UNESCO και συμμετείχαν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι των γεωγραφικών περιοχών με τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό .
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η γεωγραφική περιοχή της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης έχει χαρακτηριστεί Γεωπάρκo από το 2016, ενώ από τον Απρίλιο του 2022 έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.
Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στους βασικούς στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, που εξυπηρετούνται μέσω των Γεωπάρκων όπως: η ενίσχυση του γεωτουρισμού, η ίδρυση νέων ιδιωτικών επιχειρήσεων υπαίθριων δραστηριοτήτων, καθώς και η ανάδειξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Επιπλέον η διατήρηση εγγραφής στο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, αποτελεί σφραγίδα εξέχουσας αναγνώρισης της γεωγραφικής περιοχής που φιλοξενεί το Γεωπάρκο.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 1 week ago

Η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κα Ελένη Παπαναστασάτου, συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο με θέμα: «The Future of Retail 2024» ( Το μέλλον του λιανεμπορίου),στις 5 και 6 Απριλίου, στην Τεχνόπολη Αθηνών.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Στο συνέδριο, θεσμικοί εκπρόσωποι του Λιανικού Εμπορίου, από όλο τον κόσμο, συζήτησαν με Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη εταιριών του εμπορίου, του τουρισμού, της τεχνολογίας, των μεταφορών και της μόδας, καθώς και με εκπροσώπους της Πολιτείας και των κομμάτων.
Η κα Παπαναστασάτου ενημερώθηκε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιανεμπορίου, την ανάπτυξη ψηφιακών καναλιών, αυτοματοποίησης, ρομποτικής και κυβερνοασφάλειας, που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να αναπτύξουν για να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα σημαντικά αναμορφωμένο μελλοντικό περιβάλλον.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 2 weeks ago

‼Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοινώνει ότι, σε υλοποίηση των δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή ξεκίνησε σήμερα 5/4/2024 η μεταστέγαση των Υπηρεσιών της, στο νέο ιδιόκτητο κτήριό της, επί της οδού Ζαβιτσιάνου 1 (Παλαιό Λιμάνι) και θα διαρκέσει μέχρι την 12/4/2024.

‼Κατόπιν τούτου ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας, για τις όποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που για το σκοπό αυτό θα απαιτηθούν.

‼Το νέο εμβληματικό κτήριο θα αποτελέσει κτήμα όλων των πολιτών της Περιφέρειας και εφαλτήριο του Έργου Δημιουργίας που ανοίγεται μπροστά μας, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του σήμερα και του αύριο.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 2 weeks ago

📌Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιωνίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή.
📌Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Παναγής Καπάτος και ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης. Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέκος Αυλωνίτης και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Μπιάγκης απουσίαζαν λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.
📌 Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι Κεντρικής Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Βασίλης Χειμαριώτης, ο Δήμαρχος Παξών κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσίβελης, ο Αντιδήμαρχος Σάμης κ. Σπύρος Σπαθής, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Γιώργος Στασινόπουλος, η Έπαρχος Ιθάκης κ. Σμαράγδα Σαρδελή, Αντιπεριφερειάρχες χωρικοί και θεματικοί και Αντιδήμαρχοι.

pin.gov.gr/?p=43030

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 2 weeks ago

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Κέρκυρας σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη της Νόσου των Λεγεωναρίων σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα».
Αίθουσα εκδηλώσεων Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ)
Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 24, Κέρκυρα
06/04/2024
Ώρα 17:00 – 19:30
Ελεύθερη Είσοδος
pin.gov.gr/?p=42962

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 2 weeks ago

Επίσκεψη στη Λευκάδα πραγματοποίησαν την Παρασκευή 29 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σπύρος Ιωάννου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας και Παιδείας της Περιφέρειας Ι. Νήσων κ. Γιάννης Ζήκος.

pin.gov.gr/?p=42939

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 3 weeks ago

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε και συζήτησε θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της ελαιοπαραγωγής με εκπροσώπους συνεταιριστών, όπως από τον συνεταιρισμό των Αυλιωτών και της Νότιας Κέρκυρας, με παραγωγούς και με γεωπόνους.

Η συζήτηση περιστράφηκε γενικότερα στον πρωτογενή τομέα και στις δυνατότητες ανάπτυξής του και εξειδικεύτηκε σε θέματα που σχετίζονται με την ελαιοκομία.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν άκρως εποικοδομητικός και ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εκτιμήσεις, τις προτάσεις και τις απόψεις των συνεταιριστών για το πώς πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί το μεγάλο κεφάλαιο του Κερκυραϊκού ελαιώνα και της Ελαιοκαλλιέργειας. Τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η Κερκυραϊκή ποικιλία της λιανολιάς, σύμφωνα με μελέτες είναι μια από τις καλύτερες ποικιλίες.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του επεσήμανε ότι σε μια άκρως ανταγωνιστική περιρρέουσα ατμόσφαιρα με πολλαπλές και προκλήσεις και κινδύνους, όπως είναι η κλιματική κρίση, θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα γενικότερα και της ελαιοπαραγωγής και ελαιοκομίας, ειδικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η δημιουργία ενός φορέα, με την συμμετοχή παραγωγών και συνεταιριστών που θα έχει ως αιχμή του δόρατος την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, που θα εξασφαλίσει στον κλάδο και την δυνατότητα εξωστρέφειας.

pin.gov.gr/?p=42834

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 3 weeks ago

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας Ι.Ν, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννη Κοντό.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητήθηκαν ήταν η προοπτική για την κατασκευή και λειτουργία νέων Φυλακών, εκτός του αστικού ιστού, ένα αίτημα διαχρονικό. Προσφάτως η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Δ. Λυγούρα επισκέφθηκε οικόπεδο στη Βόρεια Κέρκυρα ιδιοκτησίας του ΦΟΔΣΑ, το οποίο κατά δήλωση της συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία για την ανέγερση Φυλακών. Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ότι δεν υπάρχει αντίρρηση να παραχωρηθεί το οικόπεδο, με την προϋπόθεση βεβαίως να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τον ΦΟΔΣΑ.

Με την ευκαιρία της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό αφού ο κύριος Κοντός έχει και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Φ.Ε «Μάντζαρος».
pin.gov.gr/?p=42809

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 3 weeks ago

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένης Παπαναστασάτου και του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονύσιου Στανίτσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της επιτροπής επιχειρηματικότητας του Δήμου Ιθάκης στο Δημαρχείο.

Σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης τέθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, με την κ. Ελένη Παπαναστασάτου να διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η επιχειρηματικότητα στο νησί της Ιθάκης αποτελεί προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας η κ. Παπαναστασάτου επισκέφθηκε και την έπαρχο Ιθάκης κ. Σμαράγδα Σαρδελή.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 3 weeks ago

«Συμπληρώνονται φέτος 203 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, όταν οι Έλληνες οπλισμένοι με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ελληνισμού και με ομοψυχία αποτιναξαν τον Οθωμανικό ζυγό και κατέκτησαν την πολυπόθητη ελευθερία τους.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, δεν είναι μόνο μια ημέρα Εθνικής μνήμης, αλλά μια Επέτειος που μας διδάσκει, ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι ακόμα και κάτω από άνισες και αντίξοες συνθήκες, μπορούν να πετύχουν και να επιτελέσουν στο ακέραιο το Εθνικό τους καθήκον και πεπρωμένο.

Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η συνεισφορά και η συμμετοχή των Ιονίων Νησιών ήταν καθοριστική, τόσο στην προετοιμασία, όσο και μετέπειτα κατά την εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Σήμερα με τον αναθεωρητισμό να απειλεί την ανατροπή στις γεωπολιτικές εξελίξεις, οφείλουμε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και τις προκλήσεις των καιρών.

Με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής επετείου και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εύχομαι σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία».
pin.gov.gr/?p=42762

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 3 weeks ago

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε κορυφαία πράξη στην νεότερη ιστορία μας και αποτέλεσε την αφετηρία της θεμελίωσης του νεοελληνικού κράτους, ένα ιστορικό γεγονός με πολλαπλούς συμβολισμούς.

Συμπληρώνονται φέτος 203 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, αλλά τα μηνύματα είναι διαχρονικά και πανανθρώπινα, που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα στην ιστορία του έθνους μας και που ως φάρος, μας δείχνουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η σύγχρονη Ελλάδα, εν μέσω ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων και διεθνών προκλήσεων που διαμορφώνουν ένα άκρως απαιτητικό περιβάλλον.

Θα πρέπει να κρατήσουμε άσβεστο το μήνυμα που στέλνει με τους στίχους του ο μεγάλος Επτανήσιος ποιητής Ανδρέας Κάλβος «Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία». Για να αντιμετωπίσουμε και εμείς σήμερα τις σύγχρονες προκλήσεις οφείλουμε να λειτουργήσουμε με Αρετή και Τόλμη και κυρίως με ομοψυχία και ομοθυμία. Το «εγώ» να απαλειφθεί και να κυριαρχήσει το «εμείς». Και αυτό να το κρατήσουμε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μας. Να αποδείξουμε ότι την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, είμαστε άξιοι να τη διατηρήσουμε.

Σήμερα όμως είναι διπλή εορτή, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και με την ευκαιρία εύχομαι χρόνια πολλά σε όσες και σε όσους γιορτάζουν».

Γραφείο Τύπου ΠΙΝ
pin.gov.gr/?p=42764

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 3 weeks ago

Με την ευκαιρία της ομόφωνης επανεκλογής του Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρου στην θέση του Πρύτανη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής απέστειλε την εξής συγχαρητήρια επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Πρύτανη,

Με την ευκαιρία της ομόφωνης επανεκλογής σας επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μου για μια ακόμα παραγωγική και δημιουργική θητεία.

Εκφράζω την βεβαιότητα ότι με την καθοδήγηση σας το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει την άκρως αποδοτική και παραγωγική πορεία του και θα επιτελέσει στο έπακρο τον θετικό ρόλο στη διάχυση της γνώσης και στην ανάδειξη της, ως κυρίαρχη αξία, για την κοινωνία μας.

Στην προσπάθεια αυτή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σας, σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε, αφού αποτελεί στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα η συνεργασία μας, με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω την εδραία πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες της ακαδημαϊκής κοινότητας με υπευθυνότητα στη νέα γενιά.

Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέας σας θητεία και να συνεχίσετε τον δρόμο που χαράξατε στην πρώτη σας θητεία, της πρωτοπορίας και της διάκρισης και να κάνετε υπερήφανους όλους τους κατοίκους των Ιονίων Νησιών».

*φωτογραφία αρχείου από προηγουμένη συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρο

pin.gov.gr/?p=42758

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 4 weeks ago

Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 με τίτλο: Ερευνητικά έργα δημόσιου χαρακτήρα των ακαδημαϊκών/

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 4 weeks ago

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης “Ferien Messe 2024”
Έκλεισε τις πύλες της, με τεράστιο αριθμό επισκεπτών, η Διεθνής Τουριστική Έκθεση της Βιέννης Ferien Messe 2024, η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο της Βιέννης από τις 14 έως και τις 17 Μαρτίου.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=42718

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 4 weeks ago

Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 των ακόλουθων Πράξεων :
📌ΑΝΑΔΕΙΞΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΒΑΛΑΝΕΙΟΥ, ΚΡΗΝΑΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΛΟΥΤΡΟ” ΣΑΜΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (Β΄ΦΑΣΗ)
📌ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΎ ΝΑΟΎ ΑΓΊΟΥ ΣΠΥΡΊΔΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΆΔΑ
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν. pin.gov.gr/?p=42649

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 4 weeks ago

Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 των ακόλουθων Πράξεων :
📌ΑΝΑΔΕΙΞΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΒΑΛΑΝΕΙΟΥ, ΚΡΗΝΑΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΛΟΥΤΡΟ” ΣΑΜΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (Β΄ΦΑΣΗ)
📌ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΎ ΝΑΟΎ ΑΓΊΟΥ ΣΠΥΡΊΔΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΆΔΑ
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=42649

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 4 weeks ago

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραχωρεί για συγκεκριμένο και εύλογο χρονικό διάστημα το ειδικό μηχάνημα για να γίνουν διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Κέρκυρας.

[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=42644

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 4 weeks ago

Νέα σχολικά δρομολόγια από την Τετάρτη 13/3/2024

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 4ης (επαναληπτικής) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε διαπραγμάτευση για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών των Δημόσιων Σχολικών Μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε Κέρκυρας για το σχολικό έτος 2023-2024, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστερήσεις και εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος 15 ημερών από την ανάρτησή της, κατόπιν ενεργειών της καθ’ ύλην αρμόδιας διεύθυνσης και του εντεταλμένου σύμβουλου Υγείας & Παιδείας της Π.Ι.Ν κ. Γιάννη Ζήκου, την ανάθεση της σύμβασης παροχής της υπηρεσίας μεταφοράς των μαθητών στους αναδόχους και την σχετική ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων με το μεταφορικό έργο φορέων, με έμφαση στην προτεραιότητα της Περιφέρειας Ι.Νήσων για την αποκατάσταση της ομαλότητας στις σχολικές μεταφορές, με την κάλυψη του συνόλου των αδιάθετων δρομολογίων, καθώς και στο αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών να μετακινούνται απρόσκοπτα και ασφαλώς από και προς τα σχολεία τους, ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 13/3 θα γίνει η έναρξη εκτέλεσης των παρακάτω αναφερόμενων δρομολογίων που εξυπηρετούν τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες:

Καββαδάδες (θέση Λάντζα) – Καββαδάδες (θέση Πλατεία)- Ραχτάδες – Αρμενάδες-Δάφνη –Γαβράδες – Γυμνάσιο Αγρού – Γενικό Λύκειο Αγρού
Αφιώνας – Αρμενάδες – Σχολικό Κέντρο Βελονάδων
Άγιοι Δούλοι – Αγ.Παρασκευή Καρουσάδων – Αγραφοί – Καβαλούρι – Αντιπερνοί-Καρουσάδες- Δημοτικό Σχολείο Καρουσάδων – Γυμνάσιο Καρουσάδων
Κληματιά – Νυμφές – Ξανθάτες – 2ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίου (Πλάτωνας) και Νηπιαγωγείο Πλάτωνα
Καρουσάδες – Σιδάρι – 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας – Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κέρκυρας (ΕΕΕΕΚ-Τσάρου)
Κρήνη – Αρκαδάδες – Αγρός – 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κέρκυρας & 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Λιβάδι Βελονάδων – Δήμος Βόρειας Κέρκυρας)
Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας (Τζάβρου –Κάτω Κορακιάνα)-Σπαρτύλας – Πλαγιά (Σπαρτύλας )-Σγουράδες – Νησάκι – Σινιές
Γαστούρι – Πέραμα – Μπαστούνι Καστανιάς – Κομπίτσι – Τρίκλινο – Αλεπού –Μάμαλοι (Αλεπού )- Εθνική Πέλεκα 27 – Στάση Γαρίτσα – Κανόνι (Φιγαρέτο 72) –4οΠειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας( Αθηναγόρειο).

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 4 weeks ago

Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 των ακόλουθων Πράξεων :
📌ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΌ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΖΑΚΎΝΘΟΥ
📌ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΉΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΈΝΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ (ΣΥΝΈΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ)
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=42615

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

3 months 4 weeks ago

Με αυτόνομο περίπτερο συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω της στήριξης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του συντονισμού της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo , από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2024.

Η FOODEXPO εδώ και 10 χρόνια αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό κλάδο τροφίμων και ποτών της χώρας μας και συμβάλλει καθοριστικά στην ισχυροποίηση της θέσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Απάντηση της Περιφερειακής Αρχής στην Ερώτηση του κ. Θ.Γαλιατσάτου, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ για τον δρόμο Αργοστολίου – Πόρου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διεκδικητική διάθεση παρακολουθούμε ως Περιφερειακή Αρχή, την πορεία ωρίμανσης του έργου και την εξαγγελία της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του.
Πριν λίγες ημέρες είχαμε μία επιτυχημένη σύσκεψη – ενημέρωση, μετά από πρόσκληση μας, από τον μελετητή του έργου, ο οποίος μας ενημέρωσε για την πορεία ωρίμανσης της μελέτης και του έργου.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=42589

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων να σχολιάσει την απόφαση της Ιερατικής Σύναξης της Μητρόπολης Κέρκυρας, περι της υπερψήφισης εκ των δύο Βουλευτών της ΠΕ Κερκύρας του νομοσχέδιου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε, μεταξύ των άλλων:
«Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς του δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και της Κοινωνίας μας και καθ’ όλη την παρουσία μου στα κοινά, με την στάση μου και την συμπεριφορά μου, υπερασπίστηκα τον ρόλο τους και την λειτουργία τους. Παράλληλα θεωρώ, ότι η Εκκλησία έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη της για τα ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο βίο.

[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=42575

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή σύσκεψη με την συμμετοχή του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη, του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Μπιάγκη, του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Στέφανου Πουλημένου, του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργου Μαχειμάρη και του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας κ. Βασίλη Χειμαριώτη. Από την σύσκεψη απουσίαζε ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Στέφανος Γκίκας, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό με αποστολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού, όπως είναι το οδικό δίκτυο και οι παρακάμψεις, η ύδρευση και η διαχείριση των απορριμμάτων.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=42570

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με τον Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο για την Ο.Χ.Ε (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση)
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=42567

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 της ακόλουθης Πράξης :
📌ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.
pin.gov.gr/?p=42558

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή, του Δήμαρχου κεντρικής Κέρκυρας κ. Στέφανου Πουλημένου, του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργου Μαχειμάρη, του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικολάου Ρουμελιώτη, του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Άνθη, Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και αξιωματικών του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού σώματος και εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Επίσκεψη στο Γ.Ν Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας-Παιδείας της Π.Ι.Ν κ. Γιάννης Ζήκος, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Διοικήτρια του ιδρύματος κ. Εγγλεζοπούλου Αδαμαντία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Γ.Ν Κέρκυρας και συζητήθηκαν οι προοπτικές βελτίωσης και αναβάθμισής του.

[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=42531

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Συνάντηση ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κέρκυρας κ. Αλέξανδρου Δήμου, του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού κ. Θεόδωρου Γκοτζιάλη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας & Παιδείας της Π.Ι.Ν κ. Γιάννη Ζήκου, με τον Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας κ. Γεώργιο Κούτα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε Κέρκυρας.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=42529

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της αυτόνομο περίπτερο, μετά από αρκετά χρόνια. Η ΙΤΒ είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις με πάνω από 5.000 εκθέτες από 170 χώρες, 24.000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του πλανήτη.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=42505

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Δήμου δέχθηκε στο γραφείο του τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Βασιλείου
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=42489

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην έκθεση κρασιών ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2024

pin.gov.gr/?p=42481

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Στην εορτασμό των 100 χρόνων της Ένωσης Απανταχού Ιθακησίων και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αθήνα, παρευρέθη η Έπαρχος Ιθάκης κα Σμαράγδα Σαρδελή.

Στην εξαιρετική εκδήλωση ήταν παρόντες η Υπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Βουλευτής του Νόμου Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος και πλήθος Ιθακησίων και φίλων της Ιθάκης.

pin.gov.gr/?p=42475

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια και την Έπαρχο Ιθάκης κ. Σμαράγδα Σαρδελή επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του.
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=42434

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Region of Ionian Islands

4 months 1 week ago

Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 των ακόλουθων Πράξεων :
📌ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΏΝ ΑΠΌ ΣΕΙΣΜΟΎΣ, ΕΝΙΣΧΎΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΓΙΑΛΈΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΌ ΚΤΊΡΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΊΟΥ
📌ΑΝΈΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΓΑΣΤΟΥΡΊΟΥ ΚΈΡΚΥΡΑΣ
📌ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΠΙΚΏΝ ΟΜΆΔΩΝ ΥΓΕΊΑΣ (ΤΟΜΥ) 6ης ΥΠΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ (ΣΥΝΈΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ)
[...]
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν.

pin.gov.gr/?p=42433