Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της έκοψε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της έκοψε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Την καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της νέας χρονιάς διοργάνωσε η νέα Περιφερειακή Αρχή, την πρώτη ημέρα του νέου έτους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (παλιά Νομαρχία). 

Το πρωί της Δευτέρας 1η Ιανουαρίου 2024, αμέσως μετά τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ Νεκτάριο. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας π. Γεώργιος Αλτουβάς. Στην καθιερωμένη εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Μπιάγκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Βραδής εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Στέφανο Πουλημένο, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Βασίλης Χειμαριώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Ζορμπάς εκπροσωπώντας την πρώην Περιφερειάρχη κ. Κράτσα, η κ. Μαρία Δρυ επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Ιόνιο», ο κ. Αλέκος Μιχαλάς, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Φλώρος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και της στρατιωτικής ηγεσίας. 

Ο νέος Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκομένους, ενώ στο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων τόνισε ότι: «Η έλευση του νέου έτους σηματοδοτεί και την αφετηρία μιας νέας ελπιδοφόρου περιόδου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και για τους κατοίκους των νησιών μας», τονίζοντας στη συνέχεια με έμφαση ότι «Λάβαμε ισχυρή εντολή από τους κατοίκους των νησιών μας για ισόρροπη ανάπτυξη και συνεργασία. Η πόρτα του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του θα είναι ανοιχτή σε όλους, ενώ δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους τους Δημάρχους και τους αυτοδιοικητικούς Α’ και Β’ βαθμού των Ιονίων νησιών» Ο νέος Περιφερειάρχης ευχήθηκε στους παρευρισκομένους και σε όλους τους κατοίκους των Ιονίων Νησιών, υγεία, ειρήνη, οικογενειακή ευτυχία και ευημερία. 

Πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν με την παρουσία τους οι τρεις Φιλαρμονικές της πόλης.

Skip to content